Πολιτική

Μήνυση κατά Καμμένου για το «νυφούλα» στον Αμυρά

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι υπέβαλε μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου με αφορμή τη φραστική επίθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. κατά του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά με χαρακτηρισμούς όπως «νυφούλα» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Παρατηρητήριο πρόκειται για «ομοερωτοφοβικό σχόλιο», σημειώνοντας πως αποτελεί «ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει διάκριση ή/και μίσος κατά προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό του, με την επιβαρυντική συνθήκη της τέλεσής της από δημόσιο λειτουργό κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων».

Ο διάλογος Καμμένου-Αμυρά στη Βουλή

Υπενθυμίζουμε τον διάλογο των δύο πρωταγωνιστών στη Βουλή:

Αμυράς: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.

Καμμένος: Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω.

Αμυράς: Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες.

Καμμένος: Εσείς φαίνεστε τι είστε... Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ