Εκκλησία

Μέχρι και ηλεκτρονικό παιχνίδι έγινε η ουκρανική κρίση-Γελοιοποιείται η Ορθοδοξία

Στις αρχές του μήνα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε γράψει πως η κατάσταση στην ουκρανική εκκλησιαστική κρίση έγινε καρτούν, τώρα κάποιοι πήγαν ένα βήμα παραπέρα και θα την κάνουν ηλεκτρονικό παιχνίδι!!

Παιχνίδι υπολογιστή που εμπνέεται από την σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Κωνσταντινούπολης μπορεί να δημιουργηθεί στη Ρωσία, λοιπόν,
αφότου έλαβε την μεγαλύτερη υποστήριξη οποιουδήποτε άλλου έργου στο τμήμα gamification στις σχετικές δοκιμές στη Μόσχα.

Ο κύριος χαρακτήρας του παιχνιδιού θα είναι ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης Νικολάι, ο οποίος λαμβάνει την ευλογία του πατριάρχη για τη δημιουργία Μητροπολιτικής Κοινότητας Δεύτερης Ρώμης και Αττάλειας στην Κωνσταντινούπολη.

"Ο μητροπολίτης θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πολλά διπλωματικά ταλέντα σε συνομιλίες με αξιωματούχους, να αποφύγει να σκοτωθεί, να αντισταθεί στον πειρασμό να φάει σοκολάτα και τελικά να νικήσει τον κύριο κακοποιό, Barmalei. Δεν θα τον σκοτώσει · θα λογοδοτήσει μαζί του με αδελφικό τρόπο και θα τον δεχθεί ως επίσκοπο Ζολωτόροζσκι", δήλωσε ο Ρομάν Σιλάντιφ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γλωσσολογίας του Μόσχας.

Στο μεταξύ οι αντιδράσεις από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία κατά του Φαναρίου συνεχίζονται.
"Ο Τόμος αυτοκεφαλίας που παραχωρήθηκε στη νέα θρησκευτική οργάνωση στην Ουκρανία από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης επιβεβαιώνει την εξάρτησή του" ανέφερε ο Βλαντιμίρ Λεγκουδα, επικεφαλής του Τμήματος Εκκλησίας, Κοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

"Ο τόμος είναι ουσιαστικά ένα πιστοποιητικό της υποταγής του νέου οργανισμού στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. (...)Ο βασικός δικαιούχος του τόμου είναι ο Φίλαρετος Ντενίσενκο, ηγέτης του πρώην Πατριαρχείου Κιέβου, ο οποίος «δεν κρύβει καν ότι είναι ο αληθινός προϊστάμενος αυτής της«εκκλησίας»", έγραψε .

Παράλληλα οι πιέσεις από το Φανάρι προς τις αυτοκέφαλες εκκλησίες για αναγνώριση του νέου καθεστώτος συνεχίζονται.

Αντιπροσωπεία της Κωνσταντινούπολης επισκέπτεται τη Τιφλίδα για να συζητήσει σχετικά με τον πατριάρχη Γεωργίας. Υπενθυμίζεται πως προ ημερών το Πατριαρχείο Γεωργίας ομολόγησε πως δέχεται μεγάλες πιέσεις για την αναγνώριση.
Πάντως η συνάντηση μεταξύ του μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, ενός ακόμη εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου  και του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

"Συζητήσαμε όλα τα ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο κύριος στόχος που έχουμε όλοι οι Ορθόδοξοι είναι να διατηρήσουμε την ενότητά μας, όπως συζήτησα με τον πατριάρχη της Γεωργίας", δήλωσε ο μητροπολίτης Γαλλίας.

"Συζητήσαμε το ζήτημα της αυτοκέφαλης ουκρανικής εκκλησίας και του τομοΰ, σκοπός του οποίου ήταν να ενημερώσουμε ο ένας τον άλλον για κάποιες λεπτομέρειες, ήταν απλώς μια ενημερωτική συνάντηση, γνωρίζουμε ότι ο πατριάρχης έχει πολλή σοφία και μπορεί να πάρει τη σωστή απόφαση ", είπε.

Ο μητροπολίτης Shio (Mujiri) της Γεωργιανής Εκκλησίας ο οποίος επίσης παρακολούθησε τη συνάντηση, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αντιπροσωπεία του οικουμενικού πατριάρχη δεν προσπάθησε να πείσει τον πατριάρχη Ηλία να πάρει μια συγκεκριμένη απόφαση.

"Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης κατανοεί τη βραδύτητα μας όσον αφορά την αναγνώριση της αυτοκέφαλης έκφρασης της ουκρανικής εκκλησίας. Δυστυχώς, κάποιοι από τους ανθρώπους μας λένε ότι η βραδύτητα της Εκκλησίας μας συνδέεται με ρωσική επιρροή, κάτι που δεν είναι αληθινό", δήλωσε ο Μητροπολίτης Shio.

Η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία θα λάβει απόφαση σχετικά με την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας κατά τη συνάντηση της Ιεράς Συνόδου την άνοιξη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ