Αυτοδιοίκηση

Λόγια σταράτα από τον Γκλέτσο: Παραιτήθηκα από δήμαρχος για να…

Αλλαγές έχουν δρομολογηθεί στο Δήμο Στυλίδας, μετά τη παραίτηση του Απόστολου Γκλέτσου από τη θέση του Δημάρχου ως απάντηση στην ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» από την Ελληνική Βουλή.

Ο Απόστολος Γκλέτσος είχε αναφερθεί από την πρώτη μέρα της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ διαμηνύοντας ότι αν αυτή φτάσει να αναγνωρισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκείνος θα άφηνε τη θέση του Δημάρχου, πράγμα που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Είναι μια πράξη διαμαρτυρίας καθαρά συμβολική. Παραιτούμαι από ένα αξίωμα που κέρδισα με την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου για μια αδικία που δεν έχει την νομιμοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού», λέει στο LamiaReport ο πρώην – πλέον – Δήμαρχος Στυλίδας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

«Το αναφέρω και στο αίτημα παραίτησης προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ότι με αυτή την κίνηση αναδεικνύω ότι αντιπολιτεύομαι τα ξένα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας, που εκβιάζουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Ελπίζω να καταλάβουν οι νέοι μας, που είναι το αύριο και η ελπίδα αυτού του τόπου, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν εκβιάζονται, δεν συμβιβάζονται και δεν φοβούνται να αφήσουν τις θέσεις τους μπροστά στο εθνικό καλό».

Στην παρατήρησή ότι με την ενέργεια αυτή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη δεύτερη θητεία του στο Δήμο, ο κ. Γκλέτσος δήλωσε ότι πέτυχε αυτά που είχε ως σκοπό στην αποστολή του στον τόπο που αγάπησε. «Δύο θητείες είναι αρκετές. Σε αυτό το διάστημα πετύχαμε πάρα πολλά. Ο Δήμος Στυλίδας πέτυχε να είναι στους 10 πρώτους Δήμους σε σύνολο 325 στην γενική εκτέλεση προϋπολογισμού με τις μικρότερες αποκλίσεις μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού, δηλαδή με τον καλύτερο οικονομικό προγραμματισμό. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης που παρουσιάζει τους λεγόμενους Δείκτες Αποτελεσματικότητας των Δήμων.

Μην ξεχνάτε όμως και άλλα που δεν είναι τόσο γνωστά, όπως για παράδειγμα το χρέος των 10 εκατομμυρίων ευρώ που βρήκα, μαζί με τη ‘’μαύρη τρύπα’’ του Δήμου Εχιναίων. Τα βάλαμε όλα σε μια σειρά, νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας. Θυμηθείτε και το μεγάλο έργο της αποχέτευσης. Μέσα σε μια 6ετία του δώσαμε σάρκα και οστά όταν είχαν ξοδευτεί εκατοντάδες εκατομμύρια και δεν είχε γίνει τίποτα».

Τώρα μπροστά του λέει ότι είναι η πρόκληση που λέγεται Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με τον ίδιο τρόπο υποστηρίζει ότι θέλει να νοικοκυρέψει την Περιφέρεια, ώστε τα οφέλη οικονομικά και αναπτυξιακά, να επιστρέφουν στους πολίτες και όχι σε αυτούς που διοικούν.

«Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να τα παρατήσω. Ό,τι έγινε, έπρεπε να γίνει, προκειμένου να απαλλαγεί ο συνδυασμός από ανθρώπους που δεν είχαν τις ίδιες σκέψεις με μένα. Η Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση θα έχει ανθρώπους που βάζουν το ‘’Εμείς’’ πάνω από το ‘’Εγώ’’ και το προσωπικό τους συμφέρον, θα είναι το συμφέρον όλων των πολιτών και ειδικά των ασθενέστερων.

Δεν προσδοκώ από την Περιφέρεια, ούτε αναγνωρισιμότητα, ούτε πλούτη, ούτε δόξες. Το ίδιο έπραξα και ως Δήμαρχος, το ίδιο θα πράξω και τώρα. Έχω πει ότι ο τόπος μας είναι θησαυρός. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδειχθεί αυτός ο θησαυρός και να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη ο τόπος. Το μπορούμε, το αξίζουμε να είμαστε όχι απλά στο κέντρο της Ελλάδας, αλλά το επίκεντρο της χώρας μας…».

Πηγή: LamiaReport

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...