Πολιτική

Λεβέντης για Πρέσπες: Η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος από αύριο

«Η σημερινή συνεδρίαση είχε πολύ υποκρισία. Είχε έλλειψη διάθεσης να λειτουργήσει η συνείδηση των βουλευτών. Απαγγελία ποιημάτων έγινε σε αυτή την αίθουσα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης στην ομιλία του είπε ότι «από αύριο η Ελλάδα έχει εθνικό πένθος», ενώ σημείωσε ότι «οι μόνοι που χαίρονται είναι η παρέα του κυρίου Τσίπρα και ο μόνος που λυτρώνεται είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος προσευχόταν να κάνει τη βρώμικη δουλειά ο κ. Τσίπρας γιατί αλίμονο αν ερχόταν στα χέρι του αυτή η βόμβα».

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο ίδιος πίστευε πως τελικά ο πρωθυπουργός θα πήγαινε σε εκλογές ώστε να πάρει τη «βόμβα» ο κ. Μητσοτάκης και αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε «Όταν τελειώσουν όλα κ. Τσίπρα θα είστε απέναντι στην ιστορία που μειοδοτήσατε έναντι της χώρας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο κ.Τσίπρας έκανε ένα μεγάλο δώρο στον κ. Μητσοτάκη και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας και συνέχισε λέγοντας: «Τίποτα δεν μπορεί να περάσει με τη βία, ο ελληνικός λαός έξω τρώει χημικά. Χρειάστηκαν χημικά για να γίνει αυτή η συζήτηση. Αυτό θα το γράψει η ιστορία».

Από την ομιλία του κ. Λεβέντη δεν έλειψε η κριτική στον Πάνο Καμμένο για τον οποίο είπε ότι αφού λέει ότι τον εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε καταλάβει τι συνέβαινε.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί τον λαό, σημειώνοντας ότι «αν γινόταν δημοψήφισμα η συμφωνία θα έπαιρνε 15%» και σημείωσε «όταν η Βουλή λειτουργεί έναντι στην βούλησης της κοινωνίας τότε αυτή η Βουλή πρέπει να κλείσει τον κύκλο της το συντομότερο».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως «είναι χρέος της επόμενης Βουλής να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν ακυρώνεται». Ορκίστηκε δε ότι ο ίδιος θα κάνει τα πάντα ώστε να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...