Κοινωνία

Κώστας Αρζόγλου: Η μάχη με τον καρκίνο και οι οικονομικές δυσκολίες - Μία συνέντευξη που συγκλονίζει

Η ζωή στάθηκε αρκετά σκληρή με τον Κώστας Αρζόγλου. Όγκος στο κεφάλι και οικονομικά προβλήματα τον φέρνουν σε οριακό σημείο.

Δύσκολες στιγμές περνάει ο Έλληνας πρωταγωνιστής και ξέσπασε σε συνέντευξή του.

Μετά τα σοβαρά προβλήματα υγείας του, αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα και όπως υποστηρίζει του χρωστούν από δουλειές που έχει κάνει και δεν πληρώθηκε γύρω στις 50.000 ευρώ. Ο Κώστας Αρζόγλου μίλησε για όλα χωρίς να κρύψει την πικρία του.

Έχετε κοπιάσει, έχετε αγωνιστεί γι’ αυτό που θέλετε να δείτε και να κάνετε στο θέατρο, δεν επαναπαυτήκατε ποτέ στις «δάφνες» σας.

«Αν επαναπαυόμουν στις δάφνες μου, καλύτερα να πέθαινα. Αν συμβεί αυτό θα πεθάνω.»

Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε στην ώριμη ηλικία που βρίσκεστε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή που περάσατε για το Θέατρο Underground;

«Μερικές φορές χάνω, μερικές φορές κερδίζω. Στην περίπτωση του Θεάτρου Underground έχασα υγεία, χρόνο και λεφτά. Κάθε μέρα, για 4 χρόνια, ήμουν εκεί, από τις 9 το πρωί, γιατί υπήρχαν χιλιάδες πράγματα. Συνάντησα ανθρώπους που δεν θα ήθελα να συναντήσω, αλλά το έκανα εξαιτίας του συγκεκριμένου χώρου.

Άμα κάνεις κάτι με στόχο κάτι άλλο, εξαιτίας κάποιου άλλου δεν πρόλαβα να συμβιβαστώ, αυτό που με «έκαιγε» ήταν το πως θα λειτουργεί το Underground. Όταν υπάρχουν χιλιάδες προβλήματα, πολεοδομικά, νομικά, σωματείο, υπουργείο Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και εξαιρούνται οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που ήταν το Underground»

Δεν σας βοήθησε κανείς;

«Δεν με βοήθησε ποτέ κανείς, παρά μόνο κάτι φίλοι, με ελάχιστα πράγματα, απλώς για να μπορώ να ζω και να μη μου κόψουν το ρεύμα. Σοβαρά ο χώρος αυτός δεν έχει βοηθηθεί από πουθενά.»

Στη ζωή σας έχετε περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις. Τι σας τρόμαξε περισσότερο; Η περιπέτεια της υγείας σας, με τον όγκο στον εγκέφαλο, ότι πήγατε να χάσετε το σπίτι σας, ότι είχατε πρόβλημα με τα οικονομικά σας;

«Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε, από το πρόβλημα υγείας με τον όγκο στον εγκέφαλο, αυτό για εμένα είναι ξεπερασμένο. Ομολογώ ότι τρομάζω από μερικών φορέων την ανειλικρίνεια τους.

Είμαι απλήρωτος από την κυρία Λεμπέση, έχοντας κάνει μια παράσταση, η οποία πήγε δύο φορές περιοδεία. Είμαι απλήρωτος από ένα μιούζικαλ Ξημερώνει Κυριακή του Μίμη Πλέσσα, στο Θέατρο Μείζονος Ελληνιδμού. Είμαι απλήρωτος από το Δήμο Λαμίας, που είχα κάνει μια σκηνοθεσία. Αν αυτά τα χρήματα είχαν δοθεί, δεν θα είχα οικονομικό πρόβλημα με το σπίτι μου, γιατί μιλάμε για πάνω από 50.0000 ευρώ.

Τα προβλήματα μου προέκυψαν επειδή έχω μείνει απλήρωτος και όλοι αυτοί επικαλούνται τις οικονομικές δυσκολίες. Το θεωρώ πάρα πολύ μεγάλη ταπείνωση το ότι βλέπουν τις οικονομικές δυσκολίες τις δικές τους και ξεχνάνε τις δικές μου. Ο Δήμος Λαμίας διαχειρίζεται ένα δημόσιο λογιστικό, όχι ιδιωτικό.

Ο Άκης Ευαγγέλου ήταν παραγωγός στο Ξημερώνει Κυριακή, στο οποίο πρωταγωνιστούσα απλήρωτος. Έχουν περάσει 4 χρόνια από τότε και 3 χρόνια από το Δήμο Λαμίας και 8 χρόνια από την κυρία Λεμπέση.

Να βάλουμε κι άλλα; Είναι και πολλά άλλα μικρότερα. Πέρα από το οικονομικό πρόβλημα, όχι ότι είμαι υπεράνω, δεν είμαι καθόλου και κυρίως όταν κινδυνεύω. Όλοι αυτοί υπολογίζουν τους δικούς του κινδύνους και όχι τους δικούς μου. Μετά το Underground άλλαξαν γραμμή πλεύσης τα μυαλά μου, αντί να ζητάω, θέλω να ζητιέμαι. Έχω ανάγκη να νιώσω τη ζήτηση μου.»

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...