Αθλητισμός

Κύπελλο Ελλάδος: Πέρασαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Αστέρας και Ατρόμητος

Οι αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος διεξήχθησαν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, με τα ματς Ατρόμητος Αθ.1923 - Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΚ - Κισσαμικός ΜΓΣ, Αστέρας Τρίπολης ΑΓΣ - ΑΕΛ και Ολυμπιακός ΣΦΠ - Ξάνθη.

Ο Ατρόμητος έγινε η 3η ομάδα, μετά τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, που εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικράτησε 2-1 του Απόλλωνα Σμύρνης και στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16», ενώ είχε νικήσει 3-0 και στο πρώτο παιχνίδι στη Ριζούπολη. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μούγιακιτς (6΄) και Μπρούνο (63΄), ενώ για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε ο Βάρκας (67΄).

Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Η «Ενωση», μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, επικράτησε με 5-0 του Κισσαμικού στο ΟΑΚΑ. O Λιβάια σημείωσε δύο γκολ (78΄, 81΄) και από ένα οι Γκάλο (20΄), Κρίστιτσιτς (27΄) και Μάνταλος (57΄ πεν.)

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» επικράτησε σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα 5-3 της ΑΕΛ, καλύπτοντας το 3-2 της ήττας του πριν δύο εβδομάδες στη Λάρισα. Τα τέρματα των Αρκάδων σημείωσαν οι Ζίζιτς με αυτογκόλ (7΄), Μαρτίνες (43΄), Βαλιέντε (58΄), Καλτσάς (78΄) και Φερνάντες (85΄), ενώ για τους Λαρισαίους σκόραραν οι Ακόστα (52΄), Σικάφκα (60΄) και Ζίζιτς (75΄).

Την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη (1-1 το πρώτο παιχνίδι). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και επικράτησαν δίκαια, έχοντας σε καλή μέρα τον Ποντένσε που σημείωσε δύο γκολ (29', 61'), ενώ δίχτυα βρήκε και ο Χασάν (52'). Η Ξάνθη μείωσε στο 75' με πέναλτι του Μπρίτο. Η ομάδα του Μαρτίνς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς ο Μπουχαλάκης που μπήκε αλλαγή αποχώρησε τραυματίας στο 71'.

Η αγωνιστική δράση ολοκληρώνεται την Πέμπτη 24/1 με τα παιχνίδια ΟΦΗ - Εργοτέλης ΓΣ (17.15, COSMOTE SPORT 2HD) και Παναθηναϊκός ΑΟ - Λαμία (19.30, COSMOTE SPORT 1HD).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ