Αθλητισμός

Κυπελλούχος για 20ή φορά ο Ολυμπιακός, επικράτησε 6-4 της Βουλιαγμένης

Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 6-4 της Βουλιαγμένης στο Final-4 που διεξήχθη στο Καρπενήσι και σήκωσαν το 20ό Κύπελλο της ιστορίας τους, παίρνοντας εκδίκηση για τον χαμένο τελικό πριν δύο χρόνια.

ΜVP της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Αλέξανδρος Γούνας, ο οποίος πέτυχε τα γκολ της νίκης για τους Πειραιώτες.

Η Βουλιαγμένη κατάφερε να αιφνιδιάσει απόλυτα τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η ομάδα του Πειραιά έχασε δύο σερί προσπάθειες στον παίκτη παραπάνω την στιγμή που οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν απόλυτα εύστοχοι.

Η Βουλιαγμένη με Καλογερόπουλο και τον Μπάσιτς προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα τρία λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 με τον Μουρίκη στην πρώτη εύστοχη επίθεση στον παίκτη παραπάνω για τους Πειραιώτες, ενώ ο Τίγκας έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1) στη Βουλιαγμένη προτού ο Γενηδουνιάς διαμορφώσει το 3-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ενώ το πρώτο οκτάλεπτο είχε θέαμα και πέντε γκολ, το δεύτερο εξελίχθηκε σε μια αποθέωση των αμυνών. Διαδοχικές χαμένες επιθέσεις για τις δύο ομάδες, ενώ οι κακές προσπάθειες του Ολυμπιακού στον παίκτη παραπάνω συνεχίστηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στο δεύτερο 8λεπτο να μην μπει κανένα γκολ, με τη Βουλιαγμένη να διατηρεί το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από την πρώτη περίοδο.

Η Βουλιαγμένη έμεινε χωρίς γκολ και στο τρίτο οκτάλεπτο. Η ομάδα των νοτίων προαστίων είχε εξαιρετικά ποσοστά στην άμυνα στον παίκτη λιγότερο αλλά και τον τερματοφύλακα Χρύσανθο σε καλή μέρα. Κάπως έτσι δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να προσπεράσει με τον Μυλωνάκη να ισοφαρίζει σε 3-3 σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά (3-4) με ωραίο γκολ του Γενηδουνιά. Η Βουλιαγμένη έδειξε και πάλι τα δόντια της όταν ισοφάρισε σε 4-4 με τον Γκιουβέτση αλλά δύο γκολ του Γούνα (το ένα με πέναλτι) έδωσαν τη νίκη και το κύπελλο στον Ολυμπιακό.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 0-1, 1-3

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γουβής, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Κουρουβάνης, Χριστοφορίδης, Δήμου.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...