Πολιτική

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας θα χορέψει μόνος του το ταγκό του διχασμού

«Η πόλωση αποτελεί ιδεολογική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί τη μόνη συνέπειά του. Το έκανε ως αντιπολίτευση. Το κάνει σήμερα ως κυβέρνηση. Δημιουργήθηκε, ζει και υπάρχει μέσα από την πόλωση και τον διχασμό. Κατασκευάζει εχθρούς για να υπάρχει».

Αυτό τονίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», την οποία αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι «η ΝΔ, συνεπής στην ιστορία και την ιδεολογία της, δεν θα ακολουθήσει αυτόν τον κατήφορο» και προσθέτει: «Άλλωστε, τις μεγάλες εκλογικές της νίκες που οδήγησαν σε κυβερνήσεις αυτοδυναμίας τις κέρδισε με στρατηγική "μεσαίου χώρου"».

«Ο κ. Τσίπρας λοιπόν θα χορέψει μόνος του το ταγκό του διχασμού. Και θα ηττηθεί» λέει ο κ. Κουμουτσάκος.

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κουμουτσάκος αναδεικνύει, κατά τη συνέντευξή του, δύο κρίσιμα, όπως σημειώνει, αλλά όχι πολύ συζητημένα, θέματα που προκύπτουν από τη Συμφωνία.

Πρώτον τη στάση που θα κρατήσουν τα Σκόπια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, διερωτώμενος αν θα τάσσονται με τα τουρκικά ή με τα ελληνικά συμφέροντα. Και δεύτερον, τις επιπτώσεις που προκαλεί η συμφωνία στη στάση που το κοινοτικό δίκαιο επιτρέπει στη χώρα μας να κρατήσει κατά τη διάρκεια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και Σκοπίων.

«Η κυβέρνηση» υποστηρίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, «χειρίστηκε εξαρχής το Μακεδονικό σαν εργαλείο για να αναδιατάξει το πολιτικό τοπίο και να πλήξει τους αντιπάλους της. Τα κατάφερε ως έναν βαθμό. Απέτυχε όπως παταγωδώς όσον αφορά τη ΝΔ που βγήκε ενωμένη και ισχυρή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...