Πολιτική

Κουμουτσάκος: Καταρρέουν οι εκτιμήσεις Τσίπρα- Κοτζιά -Διαμορφώνεται στενή συνεργασία Αγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ

Αρχισε μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα, δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την αντίδραση της Αγκυρας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της κυβερνητικής υπογραφής στο νόμο που κύρωσε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, οι δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν. Η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το "Βόρεια Μακεδονία" και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε αυτή, η Αγκυρα «καλωσόρισε» την κύρωση της Συμφωνίας, υπογραμμίζοντας ότι ξεπεράστηκε το εμπόδιο για την ένταξη της «Μακεδονίας» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

«Ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ. Προφανώς όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας. Ποια θα είναι η στάση των Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος; Ενα είναι σίγουρο: Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές