Πολιτική

Κοτζιάς για Συμφωνία Πρεσπών: Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό, δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας

«Οι γείτονές μας πλέον γίνονται φίλοι μας»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι» τόνισε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπερασπιζόμενος τη Συμφωνία που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε.

«Ακούω κατηγορίες ότι η γειτονική χώρα θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μόλις το 1% της στρατιωτικής ισχύος μας και το ΑΕΠ της είναι μόλις το 6% του δικού μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής για την πρόταση επί της ψήφου εμπιστοσύνης.

Απευθυνόμενος προς τα κόμματα τη αντιπολίτευσης τόνισε ότι θέλει να εκφοβίσει τον κόσμο ότι η συμφωνία θα φέρει όλα «τα στραβά και τα παράλογα».

«Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό. Δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας. Χωρίς σύμβολα εις βάρος μας και εδαφικές διεκδικήσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιθαγένειας νομικά. Η γλώσσα είχε δοθεί πριν από 40 χρόνια και δεν αλλάζει αυτό σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΟΗΕ. Πλέον οι γείτονές μας γίνονται φίλοι μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δέχεστε το διεθνές δίκαιο ή παριστάνετε τους τουρκολάγνους;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση. «Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...