Εσωτερική Ασφάλεια

Κορυδαλλός: Η τελευταία φράση του Μπάκο πριν μαχαιρωθεί 50 φορές από τον δολοφόνο του

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την άγρια δολοφονία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η συμπεριφορά του Αρμπέν Μπάκο, έχοντας στο «βιογραφικό» του ένα μεγάλο ποινικό παρελθόν, ήταν αυταρχική και υποτιμητική σε βάρος των συγκρατούμενών του.

«Φτιάξε μου έναν καφέ και βάλε μου τις παντόφλες μου», φέρεται να είπε ο Αρμπέν Μπάκο, ο μακελάρης του Μικρολίμανου και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στον δράστη της δολοφονίας, για να δεχθεί από εκείνον και τον 25χρονο Ελληνα συνεργό του περισσότερες από 50 μαχαιριές στο στήθος και το λαιμό.

Ηταν τέτοιο το μένος του δράστη, ο οποίος κυνηγούσε και μαχαίρωνε το θύμα του όταν εκείνο προσπαθούσε να διαφύγει και να απευθυνθεί σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

«Με ξεφτίλισε. Με αντιμετώπιζε σαν σκουπίδι, νόμιζε ότι είμαι υπηρέτης του, Οταν τον άκουσα να μου λέει αυτά τα λόγια, αποφάσισα ότι θα ήταν οι τελευταίες του λέξεις», φέρεται να είπε στην απολογία του ο 34χρονος δράστης στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η συμπεριφορά του Αρμπέν Μπάκο, έχοντας στο «βιογραφικό» του ένα μεγάλο ποινικό παρελθόν, ήταν αυταρχική και υποτιμητική σε βάρος των συγκρατούμενών του, είχε το προφίλ της «βεντέτας» των φυλακών, όπως ανέφεραν σχετικές πληροφορίες.

Δράστης και θύμα, στελέχη ενός «γραφείου ενοικιάσεων δολοφόνων-δραστών» πάσης φύσεως μέσα και έξω από τις φυλακές, βρίσκονταν σε μία προστριβή που σχετιζόταν με την εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία διεξάγεται σήμερα.

Παρ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, μόλις ο Αρμπέν Μπάκο έφθασε στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Δομοκού όπου εκρατείτο, τοποθετήθηκε στο ίδιο κελί της Ε’ πτέρυγας των φυλακών, μαζί με τον συγκατηγορούμενό του και τον 25χρονο Ελληνα.

Το υπόβαθρο σύγκρουσης ανάμεσά τους, ενδεχομένως και η επιθυμία εξόντωσης, φαίνεται να υπήρχε και εκδηλώθηκε με την «ασήμαντη» αφορμή των προσβλητικών λόγων του Αρμπέν Μπάκο σε κατάλληλο τρόπο και χρόνο για τον δράστη, που είχε προσβληθεί.

Με αφορμή το περιστατικό, πραγματοποιήθηκαν προχθές συσκέψεις στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού υπό τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ε. Φυτράκη, όπου αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων και… κατόπιν εορτής η ενίσχυση προσωπικού με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από το ΑΣΕΠ, ο εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου.

Το συγκεκριμένο «διευθυντήριο» εντολών εγκληματικών ενεργειών, πέρα από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την απόπειρα δολοφονίας του νομικού Γιώργου Αντωνόπουλου, ευθύνεται για την επίθεση μέσα στις φυλακές σε βάρος του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού ως «Καράφλα» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Π. Φάληρο, του κατηγορούμενου για την υπόθεση Noor1 Ε. Γιαννούσακη, ενώ υπήρχαν ενδείξεις συμμετοχής στον ξυλοδαρμό του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και Γιάννη Σκαφτούρου που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Ερευνώνται κάποιες πληροφορίες που αφορούν συμπλοκές αλλοδαπών κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού, οι οποίες φέρεται να σχετίζονται με τον 36χρονο Αρμπέν Μπάκο πριν αυτός μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σημειώνεται πως στις φυλακές Δομοκού είχε μεταφερθεί από αυτές των Χανιών, έπειτα από επεισόδιο που είχε με άλλον συγκατηγορούμενό του στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

Σχετικά πρόσφατα, στελέχη της Αστυνομίας με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ είχαν εισβάλει αιφνιδιαστικά στα κελιά κρατουμένων της συγκεκριμένης ομάδας, μετά από πληροφορίες για ένοπλη αιματηρή απόδραση από νοσοκομείο της Αττικής.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ