Καιρός

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω χιονιά! Σε ποιες περιοχές παρατηρούνται προβλήματα

Κύμα κακοκαιρίας με πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους «χτυπά» τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Μάλιστα, χιονοπτώσεις σημειώνονται και στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπως στη Λυκόβρυση και τα Μελίσσια.

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ έκλεισε η Λ. Πάρνηθος και η Λ. Πεντέλης, σύμφωνα με την Τροχαία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει επίσης διακοπεί στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς Καζίνο, καθώς και στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως του ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17:30, είναι σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους στην Αθήνα

Για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες ο δήμος Αθηναίων έθεσε στη διάθεσή του από σήμερα δύο θερμαινόμενους χώρους.

Πρόκειται για τις Λέσχες Φιλίας Πανόρμου και Βαθέως (Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι») και Αίμωνος 9 & Άστρους, στον Κολωνό.

Παράλληλα, η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων και κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι, μοιράζοντας ρόφημα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, στο 1595.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ