Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Παραιτήθηκε ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης - Διαφωνεί με τη στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Εκανε λόγο για «ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν σε μία προοδευτική παράταξη» - Η ανάρτησή του

Την παραίτησή του από το Κίνημα Αλλαγής μέσω επιστολής που έστειλε στην επικεφαλής του κόμματος Φώφη Γεννηματά γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, γιος του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, αφορμή της παραίτησής του από το Κίνημα Αλλαγής είναι η διαφωνία του με τη στάση που τηρεί το κόμμα και η ηγεσία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και οι «ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί», όπως εξηγεί, που σύμφωνα με τον ίδιο «δεν αρμόζουν σε μια παράταξη που θέλει να λέγεται προοδευτική και προφανώς δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του χώρου μέσω συναινέσεων».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Λευτέρη Παπαγιαννάκη:

«Σήμερα έστειλα επιστολή παραίτησης από το Κίνημα Αλλαγής στην Πρόεδρο κυρία Φώφη Γεννηματά. Η επί της αρχής διαφωνία μου με την στάση του κινήματος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και οι πρόσφατες τοποθετήσεις στελεχών αλλά και της ίδια της Προέδρου για τους υποστηρικτές της συμφωνίας είναι δύο από τους λόγους.

Οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες δεν αρμόζουν σε μια παράταξη που θέλει να λέγεται προοδευτική και προφανώς δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια διεύρυνσης του χώρου μέσω συναινέσεων.

Η αλλαγή παραδείγματος απαιτεί τόλμη και ανοιχτούς ορίζοντες και όχι αποκλεισμούς, αφορισμούς και περιορισμό στα γνωστά και οικεία».

https://www.facebook.com/lefterispapagiannakis/posts/2261172210829778&width=500

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...