Κίνα

Κινέζος ναύαρχος: Οι Αμερικάνοι φοβούνται τις απώλειες - Αν βυθίσουμε ένα ή δύο αεροπλανοφόρα τους έχουμε καθαρίσει

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Ακαδημίας Στρατιωτικής Επιστήμης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας, ναύαρχος Luo Yuan ισχυρίζεται ότι η βύθιση δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων θα επιλύσει τη διαμάχη γύρω από την Ανατολική και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας σύμφωνα με το Central News Agency της Ταιβάν.

Μιλώντας σε διάσκεψη κορυφής της κινεζικής στρατιωτικής βιομηχανίας στις 20 Δεκεμβρίου, ο Luo στόχευσε τον αμερικανικό στρατό, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πέντε ακρογωνιαίους λίθους της πιθανής αδυναμίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό, "αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται περισσότερο είναι να έχουν απώλειες και θύματα".

Αναφερόμενος στις αυξανόμενες αντι-πλοϊκές και πυραυλικές ικανότητες της Κίνας, οι οποίες είναι πλέον σε θέση να υπερκεράσουν την άμυνα της ναυτικής συνοδείας των αεροπλανοφόρων, ο Luo δήλωσε ότι η καταστροφή ενός μόνο αεροπλανοφόρου θα κοστίσει 5.000 Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ η καταστροφή δύο αερομεταφορέων θα διπλασιάσει τις απώλειες.

«Θα δούμε πόσο φοβισμένη είναι η Αμερική», είπε.

Μιλώντας ευρύτερα, ο Luo δήλωσε ότι όταν ασχολείται με την Ουάσιγκτον, το Πεκίνο πρέπει να «χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να επιτεθεί στις ελλείψεις του εχθρού. Επίθεση όπου ο εχθρός φοβάται να χτυπήσει. Όπου ο εχθρός είναι αδύναμος, απλά επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη [ενός πλεονεκτήματος]. "

Στο εμπόριο, για παράδειγμα, ο ναύαρχος πρότεινε ότι η Κίνα έχει τρία "πακέτα διαπραγμάτευσης", συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών σόγιας από την Αϊόβα, έναν Τραμπ που πρέπει να πάει σε εκλογές το 2020 και την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, την οποία χαρακτήρισε "δευτεροβάθμια" παραγωγής, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις κινεζικές αγορές.

Ο Λούο πρότεινε ότι οι "πέντε ακρογωνιαίοι λίθοι" που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Κίνα για να πιέσουν τις ΗΠΑ περιλαμβάνουν τον στρατό, το δολάριο, το ταλέντο της, το εκλογικό σύστημα και το φόβο τους για τους αντιπάλους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ