Πολιτική

Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ μπορούν να αποτρέψουν την κύρωση των Πρεσπών

Τη βεβαιότητα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπορούν να αποτρέψουν την κύρωση του σχεδίου Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, με δηλώσεις του στο Sputnik.

«Είμαστε η μόνη δύναμη αποτροπής την κύρωση του σχεδίου Συμφωνίας των Πρεσπών, σε συμφωνία. Αυτό προσπαθούμε, γι' αυτό αποσύραμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση, γι' αυτό πάψαμε να είμαστε κυβερνητικός εταίρος, γι' αυτό είπαμε όχι στην ψήφιση της συμφωνίας, γι' αυτό είπαμε όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης», είπε ο κ. Κατσίκης.

Επιπλέον χαρακτήρισε τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων «εθνικά υπερήφανη» και εθνικά υπεύθυνη» και με συνέπεια λόγων και πράξεων.

«Με αυτό το όχι εμείς γράφουμε την ιστορία μας με συνέπεια στο λόγο μας και υπευθυνότητα στις πράξεις μας υλοποιώντας τα υπεσχημένα προς τον ελληνικό λαό. Τηρούμε μια εθνικά υπερήφανη στάση μια εθνικά υπεύθυνη στάση».

Ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών του κόμματος που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και το μέλλον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, τόνισε ότι «υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει». Προανήγγειλε μεταγραφές βουλευτών, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει με ποιους βουλευτές μιλούν οι ΑΝΕΛ, καθώς όπως είπε «είναι απόρρητο».

«Περιμένετε. Έρχονται και μεταγραφές, όπου άλλοι βουλευτές θα αυξήσουν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», «η Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει και θα υπάρχει», «θα συνεχίσουμε τον αγώνα και την πορεία προς τις εκλογές με απώτερο σκοπό να δικαιωθεί και ο αγώνας μας», είπε στο Sputnik ο κ. Κατσίκης.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων εκτιμά ότι οι κάλπες δεν θα αργήσουν να στηθούν. Επανέλαβε πάντως, ότι οι ΑΝΕΛ θα συμβάλουν όσο μπορούν για να μην λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, «γιατί μη λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, δεν περνά και η Συμφωνία των Πρεσπών και αυτός είναι ο απώτερος σκοπός μας».

«Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, πιστεύω ότι η διάρκεια πλέον αυτής της κοινοβουλευτικής θητείας είναι μικρή από δω και πέρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...