Πολιτική

Καμμένος: Να σταματήσει η ψήφος εμπιστοσύνης για να πάμε σε δημοψήφισμα (βίντεο)


Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή προκειμένου να γίνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μαζί με τον Τσίπρα αποφασίσαμε πριν από 4 χρόνια να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης που ζητά δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό, τις δεσμεύσεις του προύπολογισμού. Έχει να κάνει με το αν συμφωνούμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που είναι για εθνικό θέμα. Ως επικεφαλής των ΑΝΕΛ. Αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης».

Ο κ. Καμμένος είπε πως στη συμφωνία του με τον Πρωθυπουργό ήταν ξεκάθαρο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συμφωνήσουν σε λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Τόνισε ότι η διαβεβαίωση που είχαν οι ΑΝΕΛ τον Ιούνιο, ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές.

Ο κ. Καμμένος έκανε επίσης λόγο για σύγκρουση με τρεις απόψεις: εκείνη της κυβέρνησης που αποδέχεται την συμφωνία, εκείνη της αντιπολίτευσης που λέει πως δέχεται να υπάρξει ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, και εκείνη των ΑΝΕΛ που δεν αποδέχονται λύση με τον όρο «Μακεδονία».

«Επέλεξαν τον υπουργικό θώκο για την ψήφο εμπιστοσύνης», ήταν το σχόλιο του κ. Καμμένου, για τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που παρέμειναν σε κυβερνητικές θέσεις.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θα ερχόταν να διαπραγματευτεί λύση με γεωγραφικό προσδιορισμό». «Δηλαδή, Βόρεια Μακεδονία, ελληνικέ λαέ. Κι ενώ λέει ότι δεν θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, λέει παράλληλα ότι θα το διαπραγματευτεί», πρόσθεσε.

Πρόκειται για την πρώτη ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ μετά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ζήτησε επίσης να μην αλλάξει η σύσταση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, αναφέροντας πως «είναι αντιδημοκρατικό»

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία στις 12 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...