Καιρός

Καιρός 2018: Από τον πάγο στον απόλυτο καύσωνα και πίσω στον πάγο - Τα ακραία καιρικά φαινόμενα του έτους (Βίντεο)

Μία από τις πιο περίεργες χρονιές. Ακραίες καιρικές συνθήκες υποδηλώνουν την αλλαγή του κλίματος.

Ο καιρός τρελάθηκε... και φαίνεται και από τα στοιχεία που κατέγραψαν θερμοκρασίες ως και =42,1 το καλοκαίρι ως -14,7 τις τελευταίες ημέρες του 2018. Τα φαινόμενα και εφέτος ήταν ακραία, ειδικά αν θυμηθεί κανείς το Ζορμπά που σάρωσε μεγάλο τμήμα της χώρας.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε το meteo μιλάνε από μόνα τους… Καταγράφηκαν αρκετά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα το 2018. Ο καιρός έφερε ακραίες θερμοκρασίες και ακραίες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το meteo είναι χαρακτηριστικές τόσο η αθροιστική βροχόπτωση των 494 mm που καταγράφηκε στο Θεολόγο Φθιώτιδας το διήμερο 29-30/09/2018, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση διημέρου που έχει καταγραφεί επί σχεδόν 14 χρόνια , αλλά και η βροχόπτωση των 74 mm σε 2 ώρες που καταγράφηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης στις 10/05/2018 όπως και η βροχόπτωση των 102 mm σε 1.5 ώρα που καταγράφηκε στα Βριλήσσια Αθηνών στις 26/07/2018 και αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης που έχουν καταγραφεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=Dez1khrp224

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...