Σκοπιανό

Καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ - Τασία Χριστοδουλοπούλου σε βουλευτές: Συνεχίστε, δώστε πόνο

Με συνοπτικές διαδικασίες προσπαθούν να περάσουν τις Πρέσπες ενώ ακόμα και η σημαντικότερη προϋπόθεση, που είναι η αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, δεν έχει υλοποιηθεί. Η αντιπρόεδρο της Βουλής αρνήθηκε να προχωρήσει σε καταμέτρηση των βουλευτών που θεωρούσαν πως το θέμα της Συμφωνίας έχει έρθει για ψήφιση χωρίς πρώτα να έχουν ικανοποιηθεί οι προϋποθέσεις.

Όλα αυτά μόνο δημοκρατικές διαδικασίες δεν θυμίζουν. Καθώς η κα. Χριστοδουλοπούλου θέλει να παρακάμψει κάθε εμπόδιο για να ψηφιστεί η αισχρή συμφωνία.

Διαμαρτυρία βουλευτών προκάλεσε η άρνηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να προχωρήσει σε καταμέτρηση για παρεμπίπτον ζήτημα που έθεσε η ΝΔ, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να απαντά: «Έχετε πολύ πλάκα, συνεχίστε, δώστε πόνο».

Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν κατά την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με τη ΝΔ να θέτει παρεμπίπτον ζήτημα το οποίο, όμως, απορρίφθηκε δι' εγέρσεως.

Η ΝΔ έθεσε θέμα ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να συνεχίσει η συζήτηση, καθώς δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή το ενιαίο τελικό κείμενο του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Ωστόσο, σε ψηφοφορία δι' εγέρσεως που ακολούθησε, η πλειοψηφία απέρριψε το παρεμπίπτον ζήτημα.

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έκρινε ότι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν ήταν περισσότεροι. Από τη μεριά της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας ζήτησε καταμέτρηση βουλευτών, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση στην Ολομέλεια.

Στις διαμαρτυρίες των βουλευτών, η Τασία Χριστοδουλοπούλου ακούστηκε να λέει: «Έχετε πολύ πλάκα. Συνεχίστε, συνεχίστε, ανεβείτε. Δώστε πόνο».

https://www.youtube.com/watch?v=oTOZy-JCqKo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...