Κόσμος

Ιδιωτική έρευνα για τον εντοπισμό του Σάλα- Βοήθησαν οικονομικά αρκετοί παίκτες

300.000 ευρώ για νέα έρευνα συγκέντρωσε η οικογένειά του

Παρά το γεγονός πως την προηγούμενη Πέμπτη η αστυνομία του Γκέρνσι ανακοίνωσε πως οι έρευνες για την υπόθεση του χαμένου αεροσκάφους και του Εμιλιάνο Σάλα έχουν ολοκληρωθεί, η οικογένεια του Αργεντίνου ποδοσφαιριστή δεν το έβαλε κάτω.

Με τη θερμή υποστήριξη των φιλάθλων ανά τον κόσμο, αλλά και αρκετών ποδοσφαιριστών (Λιονέλ Μέσι, Ντιέγκο Μαραντόνα, Λοράν Κοσελνί, Ντιμίτρι Παγέ, Ενγκολό Καντέ, Γκονζάλο Ιγκουαΐν), η οικογένεια του Σάλα συγκέντρωσε 300.000 ευρώ ώστε να ξεκινήσει ιδιωτική έρευνα αναζήτησης για τον 28χρονο ποδοσφαιριστή και τον 60χρονο πιλότο του αεροπλάνου. Ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Αντριέν Ραμπιό, προσέφερε 25.000 ευρώ, ενώ ο 20χρονος συμπαίκτης του, Κίλιαν Εμπαπέ, 40.000.

Την Κυριακή, η οικογένεια του Σάλα ευχαρίστησε τον κόσμο που έχει συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας η μητέρα και η αδερφή του έφθασαν στο Γκέρνσι.

Ο Αμερικανός επιστήμονας και ωκεανογράφος Ντέιβιντ Μερνς μίλησε για την έναρξη της ιδιωτικής έρευνας: «Είναι μια οικογένεια που έχει έρθει από την Αργεντινή, ταραγμένη από το σοκ, και προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την ανεξήγητη απώλεια. Εχουν να κάνουν με ένα εξαφανισμένο άτομο και ένα εξαφανισμένο αεροπλάνο. Μέχρι να είναι ικανοποιημένοι, θα ψάχνουμε… Οπως γνωρίζετε, η τοπική έρευνα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη και αυτό προκάλεσε αυτήν την ιδιωτική αναζήτηση. Σήμερα, ακόμη και ως ειδικός, η σκέψη μου είναι παράλληλη με τη σκέψη της οικογένειας».

Οπως ήταν ήδη γνωστό, την ενοικίαση του αεροσκάφους Piper Malibu δεν την έκανε η νέα ομάδα του Σάλα, η Κάρντιφ, αλλά ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Μακάι. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, ο Σάλα ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον γιο του μάνατζερ του και ποδοσφαιριστή της Κάρντιφ, Τζακ Μακάι.

Ο ατζέντης του Αργεντίνου βρήκε το συγκεκριμένο αεροπλάνο για τη Δευτέρα το απόγευμα, την ώρα που ο Σάλα έψαχνε για διαθέσιμες πτήσεις. Μέσω μηνυμάτων, ο Τζακ του έστειλε όλες τις λεπτομέρειες για το αεροπλάνο και την ώρα αναχώρησης για το Κάρντιφ, ενώ λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν από τη Νάντη ο Σάλα ευχαρίστησε τον νέο συμπαίκτη του.

Δυστυχώς, το αεροπλάνο δεν έφθασε ποτέ στον τελικό προορισμό του και πλέον οι έρευνες έχουν συνεχιστεί με σκοπό να βρεθούν οι δύο αγνοούμενοι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ