Κόσμος

Η Τερέζα Μέι έκανε πάρτι με ποτά και πλούσια εδέσματα στους «αντάρτες» βουλευτές

Ένα πάρτι της τελευταίας στιγμής οργάνωσε η Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ με καλεσμένους τους πιο σκληρούς επικριτές της. Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξή τους για τη συμφωνία της για το Brexit, η Βρετανή πρωθυπουργός προσκάλεσε τον πρώην υπουργό Μπόρις Τζόνσον και άλλους «αντάρτες» των Συντηρητικών στην έδρα της. 

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», καθώς πλησιάζει η ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία για το Brexit - 15 Ιανουαρίου- η Μέι επιχειρεί να καλοπιάσει τους βουλευτές των Τόρις που αντιτίθενται στα σχέδιά της προσφέροντας τους ποτά και πλούσια εδέσματα.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται συνεχώς οι εσωκομματικοί «αντάρτες» που ζητούν ξεκάθαρα μία μη συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαική οικογένεια.

Περισσότεροι από 100 Συντηρητικοί βουλευτές αντιτίθενται δημοσίως στο σχέδιο της και πολλοί άλλοι απλά δεν το λένε. Τα βρετανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η Βρετανή πρωθυπουργός αναμένεται να υποστεί ταπεινωτική ήττα στην επικείμενη κρίσιμη ψηφοφορία της 15ης Ιανουαρίου.

Ανάμεσα στους Brexiteers που ανταποκρίθηκαν χθες το βράδυ στο κάλεσμά της ήταν, εκτός από τον Μπορίς Τζόνσον ο Ίαν Ντάνκαν , η Τερέζα Βίλιερς όπως και ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Tόρις, Τζέιμς Κλέβερλι.

Αυτοί που έκλεψαν την παράσταση ήταν δύο: ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπορίς Τζόνσον φορούσε ένα μπλε μάλλινο σκούφο για να προστατευτεί από το κρύο κατά την προσέλευση και αποχώρησή του από την πρωθυπουργική κατοικία αλλά και η Σουζάνα Κλέβερλι , σύζυγός του αντιπροέδρου του κόμματος των Συντηρητικών. Φορώντας ένα σικάτο μάλλινο παλτό στο χρώμα της κρέμας, η ξανθιά Σουζάνα μαγνήτισε το φακό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ