Εκκλησία

Η Σιάτιστα αποχαιρετά τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Παύλο- Δείτε σε ζωντανή αναμετάδοση το Αρχιερατικό Συλλείτουργο


Σήμερα στις 12:00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιατίστης, θα ψαλεί η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Οι καμπάνες ηχούν πένθιμα στη Σιάτιστα κι όλοι αναφωνούν: «Ενας ήταν ο Παύλος!». Δακρυσμένοι πιστοί και ιερείς, ανεμένουν καρτερικά για αρκετή ώρα, προκειμένου να προσκυνήσουν το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης, κυρού Παύλου, ο οποίος εκοιμήθη αιφνιδίως την περασμένη Κυριακή.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή αναμετάδοση το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου:

Η Εκκλησία, έχασε ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που διετέλεσε.

Δεκάδες και τα συλλυπητήρια μηνύματα για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου.

Ο μακαριστός μητροπολίτης που έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 71 ετών, γεννήθηκε το 1947 στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1973 και πρεσβύτερος το 1974 και υπηρέτησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας στη Μητρόπολη Χαλκίδος, τόσο στο Μαντούδι Ευβοίας όσο και στη Χαλκίδα.

Το 1998 διορίσθηκε γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και εν συνεχεία της Συνοδικής Επιτροπής Γάμου και Οικογενείας, των Συνοδικών Υποεπιτροπών των Ολυμπιακών Αγώνων, της χρηματοδότησης των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης για την απόκτηση τρίτου τέκνου και αυτής των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επίσης, υπηρέτησε επί μία τριετία ως διευθυντής Κατηχήσεως της Αποστολικής Διακονίας και διευθυντής της Σχολής Κατηχητών και του Φροντιστηρίου Επιμορφώσεως Κατηχητών της. Διετέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fagiosdimitrios.siatista%2Fvideos%2F1976884209069720%2F&show_text=0&width=560

Στις 4 Μαρτίου 2006 χειροτονήθηκε μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης.

σιατίστης
Πηγή Ζωντανής αναμετάδοσης: www. siatista-info.blogspot.com

Φωτογραφίες:kozanilife.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...