Καιρός

Η περιοχή της Ελλάδας όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -17 βαθμούς

H «Σοφία» έφυγε και ο «Τηλέμαχος», το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα τις επόμενες ώρες, έρχεται, φέροντας χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες. Στη Βόρεια Ελλάδα η νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη Χαλκιδική όπου αναμένονται για σήμερα κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις. Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με πιο χαμηλές στο Νευροκόπι Δράμας, όπου υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου, και την Ορεστιάδα (-9 βαθμοί).

Τη ίδια ώρα επιμένει το τσουχτερό κρύο στη Δ. Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο στα Γρεβενά να «δείχνει» το πρωί -10 βαθμούς Κελσίου και σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα -9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς και επικρατούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότατα για πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Το χιόνι των τελευταίων ημερών και ο πάγος ταλαιπωρούν αρκετούς Θεσσαλονικείς κυρίως περιφερειακών δήμων, ενώ δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια. Κλειστοί εξακολουθούν να είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου. Αντίθετα, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Αισθητό είναι το κρύο και στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Το ίδιο ισχύει σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...