Πολιτική

Η Μέρκελ θυμήθηκε μόνη της τις αλλαγές στο γραφείο του Τσίπρα (βίντεο)

Οταν ο Τσίπρας την ενημέρωσε ότι έχουν γίνει αλλαγές στη διακόσμηση, εκείνη έδειξε ότι τις είχε ήδη παρατηρήσει μία προς μία

"Γάτα" η Άνγκελα Μέρκελ, παρατήρησε αμέσως τις αλλαγές που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο πρωθυπουργικό γραφείο, από την τελευταία φορά που το είχε επισκεφθεί.

Την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, υποδέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 10.01.2019, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με κάθε επισημότητα φυσικά.

Λίγα λεπτά πριν τις 17.20 έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος η γερμανίδα καγκελάριος. Βγήκε από το αεροσκάφος φορώντας ένα πράσινο σακάκι και κατευθύνθηκε στο όχημα που την περίμενε, αποχωρώντας αμέσως.

Περίπου στις 18.10 συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια, περίπου στις 19.40 θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις, ενώ αμέσως μετά θα μεταβούν στην Καστέλλα για δείπνο.

Ένα ιδιαίτερο στιγμιότυπο, πάντως, καταγράφηκε λίγο πριν τις πρώτες, σύντομες δηλώσεις των δύο μπροστά στις κάμερες.

Ο πρωθυπουργός συνόδευσε την γερμανίδα καγκελάριο στο γραφείο του και την ενημέρωσε πως έκανε κάποιες αλλαγές από την τελευταία φορά που εκείνη βρέθηκε στον ίδιο χώρο.

Ωστόσο αυτή η ενημέρωση φάνηκε πως ήταν… αχρείαστη, αφού η Άνγκελα Μέρκελ έσπευσε να τονίσει πως άμεσα παρατήρησε τις αλλαγές, δείχνοντας ακριβώς τι… βλέπει διαφορετικό στον χώρο!

Δείτε την… παρατηρητική Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα

https://youtu.be/-lnuPOcANeI

Η “διαφορετική Ελλάδα” που συναντά η Μέρκελ

Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τόνισε ότι η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα πέντε χρόνια μετά την τελευταία της επίσκεψη και βρίσκει “μια διαφορετική Ελλάδα”.

Συγκεκριμένα τόνισε: “Πιστεύω ότι σήμερα έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα που μετά από πολύ μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση. Σήμερα είμαστε σε θέση να πούμε ότι καταφέραμε να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή συνοχή και να ξεπεράσουμε την ελληνική κρίση που ήταν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή. Έχουμε νέες προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι. Έχουμε έναν κοινό κίνδυνο μπροστά μας, την άνοδο της λαϊκιστικής ακροδεξιάς. Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε η Άνγκελα Μέρκελ και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την φιλοξενία, τονίζοντας πως οι Έλληνες πέρασαν δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της κρίσης. “Ήρθα ευχαρίστως εδώ για να συζητήσω διάφορα θέματα μαζί σας. Να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε από μια δύσκολη φάση και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτά που κατάφερε η Ελλάδα”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ