Επιστήμη

Η άκατος και το ρόβερ των Κινέζων αλληλοφωτογραφήθηκαν στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης

 Δείτε το αποτέλεσμα

Η κινεζική άκατος Chang'e-4 και το ρόβερ της Yutu 2 τράβηξαν το ένα φωτογραφίες του άλλου πάνω στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης, όπου βρίσκονται από τις 3 Ιανουαρίου.

Η Κινεζική Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι τόσο η άκατος όσο και το μικρό ρόβερ βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δουλεύουν ομαλά.

Το ρόβερ μόλις «ξύπνησε» μετά από μια περίοδο αναμονής και σύντομα θα αρχίσει τις εξερευνήσεις με τα όργανά του. Οι χειριστές από τη Γη τού είχαν δώσει εντολή να παραμείνει ανενεργό για μερικές μέρες, επειδή ο Ήλιος βρισκόταν ακριβώς πάνω από το σημείο της προσελήνωσης και οι θερμοκρασίες αναμενόταν να φθάσουν τους 200 βαθμούς Κελσίου.

Οι Κινέζοι έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα νέες πανοραμικές εικόνες από την περιοχή, καθώς και βίντεο από τη στιγμή της προσελήνωσης στον κρατήρα Φον Κάρμαν.

Ακατος_Change-4_Πηγη_Chinese_Lunar_Exploration_Program__CLEP_
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...