Σκοπιανό

Ζάεφ: «Ήμουν ο πρώτος που φώναξε «Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»»

Τις προσδοκίες του για την Συμφωνία των Πρεσπών που θα... βαφτίσει την "Βόρεια Μακεδονία" εκφράζει για μια ακόμη φορά ο Ζόραν Ζάεφ.

“Ίσως να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει το διαβατήριό του με τη νέα ονομασία “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Ήμουν ο πρώτος που φώναξε “Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”. Αυτό δεν είναι εύκολο για τον λαό μας, αλλά δίνει ελπίδα και προοπτική”. Τάδε έφη ο Ζόραν Ζάεφ στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό “Alsat”.

Οι προσδοκίες του Ζόραν Ζάεφ

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμιστεί πως ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφάλισε πλειοψηφία από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ελληνικής Βουλής.

Ακόμη, ο Ζάεφ τόνισε πως ελπίζει ότι η Συμφωνία θα κυρωθεί επίσης από την ολομέλεια της ελληνικής Βουλής τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα τόνισε την προσδοκία του, όταν το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατατεθεί στην ελληνική Βουλή για κύρωση – κάτι που προσδιόρισε ότι αναμένει να γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες – να εγκριθεί με ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία, καθώς, όπως είπε, στην περίπτωση αυτή θα αναγράφεται το νέο όνομα της χώρας του, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Τέλος ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την άνοιξη. Κι αυτό αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό θα εξαρτηθεί, όπως ανέφερε ενδεικτικά από τις υποχρεώσεις που θα έχουν αμφότεροι και που απορρέουν από την προεκλογική περίοδο στην οποία θα έχουν εισέλθει οι δύο χώρες (προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, ευρωεκλογές, καθώς και αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ