ΗΠΑ

Επίδειξη ισχύος από το F-35 - «Θερίζει» στόχους στο πέρασμά του - Δείτε το βίντεο

Δεν είναι ένα απλό μαχητικό. Η τεχνολογία του του επιτρέπει τεράστια ακρίβεια στα χτυπήματά του!

Ένα βίντεο έχει κυκλοφορήσει τελευταία στο οποίο εικονίζεται μαχητικό F-35 να αφήνει ταυτόχρονα πέντε όπλα αέρος εδάφους και αυτά να πλήττουν με ακρίβεια τους στόχους τους. Σύμφωνα με το βίντεο τουλάχιστον ένας από τους στόχους κινείτο με ταχύτητα 60 χλμ. ανά ώρα.

Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από τη 17η Μοίρα της RAF και φαίνεται πως αφήνει πέντε βόμβες ακριβείας Paveway IV πλήττοντας πέντε στόχους. Πιθανότατα η δοκιμή να έγινε στη Τσάινα Λέικ της Καλιφόρνια, στο εκεί πεδίο δοκιμών.

Είναι γνωστό πως έχουν γίνει δοκιμές άφεσης έξυπνων βομβών Paveway IV από μαχητικά F-35A και F-35B των Πεζοναυτών. Όμως μόνο οι Βρετανοί και οι Σαουδάραβες χρησιμοποιούν, αυτή την στιγμή, επιχειρησιακά την Paveway IV των 500 λιβρών.

Το μαχητικό στο βίντεο μεταφέρει τις βόμβες σε διαμόρφωση «τρίτης ημέρας πολέμου», σε εξωτερικούς πυλώνες ανάρτησης, δηλαδή χάνοντας παύοντας να είναι «αόρατο».

Το βίντεο αποδεικνύει τις δυνατότητες του αεροσκάφους, που Αμερικανοί και Ισραηλινοί, έχουν ήδη αξιοποιήσει στο πεδίο της μάχης. Το 2018 ένα F-35 είχε επιτυχώς καταρρίψει δύο drones χρησιμοποιώντας το ηλεκτροπτικό σύστημα EOTS (Electro Optical Targeting System).

https://www.youtube.com/watch?v=ch66TgI85fg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ