Κόσμος

Εκτελέστηκε ο «Κινέζος Τζακ ο Αντεροβγάλτης» - Είχε δολοφονήσει άγρια 11 γυναίκες

Στο εκτελεστικό απόσπασμα οδηγήθηκε τρεις δεκαετίες μετά τον πρώτο του φόνο ο «Κινέζος Τζακ ο Αντεροβγάλτης», που απέκτησε το προσωνύμιο από τον τρόπο που ακκρωτηρίασε ορισμένα από τα 11 θύματά του.

Η εσχάτη των ποινών του είχε επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο από δικαστήριο της πόλης Μπαϊγίν στη βορειοδυτική επαρχία Γκανσού, και την απόφαση επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Ο 54χρονος Γκάο Τσενγκγιόνγκ βίασε και δολοφόνησε 11 γυναίκες και κορίτσια στο διάστημα μεταξύ 1988 και 2002 στηνΓκανσού και στη γειτονική επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας.

Ο κατά συρροή δολοφόνος έβαζε στο σταυρόνημά του γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα και τις ακολουθούσε στα σπίτια τους, όπου συχνά τις έκοβε το λαιμό και τις ακρωτηρίαζε αφαιρώντας τα αναπαραγωγικά τους όργανα, όπως ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ το 2016 που έπεσε στα δόκανα των Αρχών. Το νεότερο από τα θύματά του ήταν μόλις οκτώ ετών.

O «Κινέζος Τζακ ο Αντεροβγάλτης» Γκάο ΤσενγκγιόνγκO «Κινέζος Τζακ ο Αντεροβγάλτης» Γκάο Τσενγκγιόνγκ

«Για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες, διεστραμμένες επιθυμίες του να ατιμάσει τις σορούς των θυμάτων του, βίαζε και έκοβε κομμάτια τα πτώματα. Τα κίνητρά του ήταν απαίσια, οι μέθοδοί του εξαιρετικά ωμές, η φύση των πράξεών του κακή», ανέφερε το δικαστήριο στην ετυμηγορία του κατά την καταδίκη του.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει επί χρόνια ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του «Κινέζου Τζακ του Αντεροβγάλτη». «Ο ύποπτος έχει σοβαρότατη σεξουαλική διαστροφή και μισεί τις γυναίκες», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της το 2004, όταν συνέδεσε για πρώτη φορά τα εγκλήματα και πρόσφερε αμοιβή περίπου 30.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του. «Είναι κλειστός, αντικοινωνικός μοναχικός τύπος», πρόσθετε.

Στα ίχνη του έφθασαν οι επιθεωρητές της αστυνομίας όταν συνέλαβαν έναν θείο του για ένα παράπτωμα και τον υπέβαλαν σε τεστ DNA. Έτσι συμπέραναν ότι ο φονιάς που αναζητούσαν επί 28 ολόκληρα χρόνια ήταν συγγενής του συλληφθέντος. Η γυναίκα του επί 30 χρόνια και τα δύο παιδιά του έπαθαν σοκ όταν έμαθαν τα νέα...«Δεν ξέρω τι να πω ή πώς να το αντιμετωπίσω. Μάλλον δεν θα καταλάβω ποτέ γιατί τα έκανε όλα αυτά», είπε ο μεγαλύτερος γιος του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ