Εσωτερική Ασφάλεια

ΕΚΤΑΚΤΟ: Υποπτοι φάκελοι εστάλησαν στα ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ηπείρου

Ενώ παρόμοιοι φάκελοι με σκόνη έχουν ήδη σταλεί σε δώδεκα πανεπιστήμια της χώρας

Ακόμη δύο φάκελοι εντοπίστηκαν στο ΤΕΙ Αργοστολίου και στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο Αργοστόλι έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπου ερευνούν την υπόθεση και τέθηκε αμέσως σε ισχύ το σχέδιο Αντιμετώπισης Χημικών Βιολογικών, Ραδιενεργών και Πυρηνικών Απειλών.

Οι δύο υπάλληλοι που παρέλαβαν τον φάκελο που είχε μέσα σκόνη, μεταφέρθηκαν σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου Αργοστολίου, όπου θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο.

Ένας ύποπτος φάκελος όμως έφτασε στις 11 το πρωί και στα γραφεία της διοίκησης των πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, με παραλήπτη τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κινητοποίησε τις διωκτικές αρχές, οι οποίες ενημερώθηκαν με καθυστέρηση 4 ωρών. Ο φάκελος παρελήφθη πριν λίγο από την ΕΜΑΚ και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ενώ την επιχείρηση συντονίζει ο διοικητής της Π.Υ. Ηπείρου, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Ο φάκελος είναικίτρινος-ειδικός για εύθραυστα αντικείμενα, ενώ η αποστολή του έχει γίνει από την Ινδία. Για προληπτικούς λόγους οι υπάλληλοι του Τεχνολογικού Ιδρύματος θα υποβληθούν στις απαιτούμενες εξετάσεις στο Νοσοκομείο της ‘Αρτας.

Μαζική αποστολή φακέλων με ύποπτη σκόνη σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

Μετά το πανεπιστήμιο Αιγαίου, φάκελο με σκόνη έλαβαν η Πρυτανεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο, το Πολυτεχνείο Κρήτης στα Χανιά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας και η πρώην ΣΕΛΕΤΕ στην Καλογρέζα. Επιπλέον σε Πανεπιστήμιο στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στην Άρτα, στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ένας ίδιος φάκελος με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές