Εσωτερική Ασφάλεια

Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη - Διαφορικό αυτοκινήτου ήταν τελικά η «βόμβα» που εντοπίστηκε (upd)

Ξύπνησαν μνήμες από τη γιγάντια επιχείρηση που είχε στηθεί όταν είχε βρεθεί η βόμβα στο Κορδελιό

Διαφορικό αυτοκινήτου ήταν τελικά το «πολεμικό βλήμα» που εντοπίστηκε στα θεμέλια διατηρητέου κτιρίου στην Λεωφόρο Νίκης, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Το μεταλλικό αντικείμενο ήταν κατά τα 3/4 του θαμμένο και ένα μικρό κομμάτι βγήκε στην επιφάνεια, κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Στο σημείο κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρητκικών Μηχανισμών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε σε ακτίνα 400 μέτρων.

Για παν ενδεχόμενο αναφέρθηκε ότι μπορεί να επρόκειτο για βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμο, ωστόσο στη συνέχεια στο κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του Στρατού, προκειμένου να διαπιστωθεί η φύση του αντικειμένου, καθώς δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τη γιγαντιαία επιχείρηση εξουδετέρωσης της βόμβας που είχε βρεθεί στο Κορδελιό.

Τελικά, όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για ένα διαφορικό αυτοκινήτου και ο συναγερμός έληξε.

ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Βόμβα 500 λιβρών, πιθανότατα του Β’ Π.Π., ανάλογη με εκείνη που εντοπίστηκε στο Ελευθέριο Κορδελιό το 2017 και είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση για την απενεργοποίησή της, φέρεται να είναι το εύρημα που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Νίκης, πριν από λίγα λεπτά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, στο σημείο βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες του ΤΕΕΜ, ενώ αναμένεται και κλιμάκιο του Στρατού, αναφέρει το thessnews.gr

Προ δύο ετών στο Κορδελιό η διαδικασία άρχισε με το στάδιο της προπαρασκευής, ενώ στη συνέχεια δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αστυνομία για την πλήρη εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους.

Τότε έγινε η ελεγχόμενη αφαίρεση του πυροκροτητή και οι πυροτεχνουργοί της ειδικής ομάδας του στρατού κατέβηκαν στο σκάμμα, όπου βρίσκεται η βόμβα, για να επιβεβαιώσουν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απενεργοποίησης.

Ακολούθησε η μεταφορά της και η εξουδετέρωσή της στο πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη, όπου έγινε ελεγχόμενη έκρηξη και είναι πολύ πιθανό να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και φέτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ