Πολιτική

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες περί απειλών σε βουλευτές των ΑΝΕΛ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με αφορμή διαδικτυακά δημοσιεύματα (σ.σ. ιστοσελίδες documento.gr και news247.gr) σύμφωνα με τα οποία, βουλευτές των ΑΝΕΛ δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσουν την ψήφο τους στην συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, η κυρία Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ιωαννίδη, την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Σύμφωνα με το documentο.gr στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της ΝΔ ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος που αποστέλλεται να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

Για το θέμα είχε εκδώσει ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θέλουν να τρομοκρατήσουν βουλευτές για να την υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ