Πολιτική

Εθνικός ήρωας για τα Σκόπια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Φίλης: «Εξηγεί σε όλο τον πλανήτη πώς η μισή Μακεδονία έγινε ελληνική»


Εθνική ξεφτίλα! Εθνικός ήρωας για τα Σκόπια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Φίλης, δείτε τον να εξηγεί σε όλο τον πλανήτη πώς η μισή Μακεδονία έγινε ελληνική.

Την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στη Βουλή δημοσιεύει σκοπιανή ιστοσελίδα, σε άρθρο με τίτλο «Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί πώς η μισή Μακεδονία έγινε ελληνική».

Ειδικότερα, η ιστοσελίδα republika.mk που πρόσκειται στο κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE αναφέρει ότι «ο Ν. Φίλης, που είναι γνωστός για τις ειλικρινείς θέσεις του για την αμφισβήτηση του μύθου της οικοδόμησης του ελληνικού έθνους» απαντούσε στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή που φώναζαν «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Ακολούθως παραθέτει μεταφρασμένο στα αγγλικά απόσπασμα της ομιλίας του Ν. Φίλη, το οποίο παρουσιάζει και σε υποτιτλισμένο βίντεο:

«Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Υπάρχουν αρκετές Μακεδονίες. Η άλλη Μακεδονία ορίζεται με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που φέρει την υπογραφή τη δική μας, την ελληνική. Όταν ακούμε λοιπό την ιαχή "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική", αυτή εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός, ως αμφισβήτηση διεθνών συμφωνιών της χώρας. Ίσως να μην ακούγεται καλά, αλλά είναι η πραγματικότητα. Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική και και θα γίνω πιο συγκεκριμένος, έγινε ελληνική, γιατί πληθυσμιακά η Μακεδονία μέχρι το 1912/1913 και το 1921/1922 που ήρθαν οι πρόσφυγες, δεν είχε πλειοψηφία ελληνική - παρά μόνο σε ορισμένες ζώνες στο νότο. Έγινε λοιπόν ελληνική μέσα από τις ανταλλαγές, (πληθυσμών) μέσα από τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε εμείς ως έθνος και εμείς αλλά και άλλα έθνη στην περιοχή. Αν αυτό ισχύει με την υπογραφή την ελληνική, προς τι όλη η φασαρία με την ιαχή "η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική"; Ποιον κοροϊδεύουμε, τον εαυτό μας;»
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F131340650965%2Fvideos%2F366794170772282%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...