Σκοπιανό

Δεύτερο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κυριακή 27 Ιανουαρίου συνεχίζεται ο αγώνας στο Σύνταγμα

Η μάχη ενάντια στο πραξικόπημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα σταματήσει την Κυριακή. Ετοιμάζεται συλλαλητήριο και την επόμενη εβδομάδα.

Διοργανωτές συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία: Ιστορικό πραξικόπημα η Συμφωνία των Πρεσπών- Εξήγγειλαν και δεύτερο συλλαλητήριο μετά από αυτό της Κυριακής - Θα προηγηθεί «μαραθώνιος» εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

«Στην Ελλάδα συντελείται ιστορικό πραξικόπημα με αυτή τη Συμφωνία που παρά την αντίδραση του ελληνικού λαού προχωρά. Έχουν γίνει δεκάδες λαϊκές συγκεντρωσεις σε όλη την Ελλάδα».

Το στίγμα των θέσεων της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας εν όψει του συλλαλητηρίου για την συμφωνία των Πρεσπών που θα γίνει την Κυριακή, 20 Ιανουάριου, στο Σύνταγμα, έδωσε ο προεδρος της συνομοσπονδίας, Ιωάννης Αθανασιάδης. Προανήγγειλε, μάλιστα, τη διεξαγωγή και δεύτερου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα και για την Κυριακή, 27 του μήνα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Επιτροπής, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, οι ομιλιτές καταδίκασαν απερίφραστα την ανάρτηση αφισσών με τα πρόσωπα βουλευτών και το ερώτημα «εσυ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;»

Ετοιμάζουν μεγάλη πορεία από τις Πρέσπες στην Αθήνα

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου την επομένη του συλλαλητηρίου, δηλαδή τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου «μια πολυπληθής ομάδα θα βρεθεί με άλλους αγωνιστές στις Πρέσπες για να υπογράψουν συμφωνητικό μη αναγνώρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών» προκειμενου να καταδείξουν ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα αποδεχθεί ποτέ την εκχώρηση της ιστορίας, την εκχώρηση ταυτότητας και ενότητας».

Με αφετηρία τις Πρεσπες η πορεία που διοργανώνει η Παμμακεδονικη Συνομοσποδια αναμενεται να περάσει από όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και να καταλήξει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν, την Δευτερα η πορεία θα περάσει από την Καστοριά και την Φλώρινα, στις 22 Ιανουαρίου από Πτολεμαϊδα, Κοζάνη, Έδεσσα και στις 23 από Γιαννιτσά, Κιλκίς και Σέρρες όπου το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σχετική διαμαρτυρία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας προγραμματίζεται διαμαρτυρία στην πόλη της Δράμας.

Η πορεία αναμένεται να περάσει στις 24 Οκτωβρίου από την Καβάλα και να κατευθυνθεί προς τη Θεσσαλονίκη ενώ διαμαρτυρία προγραμματίζεται και την Κατερίνη.

Την ίδια ώρα προγραμματίζονται παράλληλες πορείες και την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία στη Λάρισα η οποία το Σάββατο θα καταλήξει μέσω Θήβας και Λαμίας στη Λιβαδειά.
Πολίτες αναμένεται να κινητοποιηθούν από τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Όσον αφορά τους διαδηλωτές από την νησιωτική Ελλάδα αναμένεται να συγκεντρωθούν το Σάββατο στον Πειραιά όπου θα γίνει συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. «Ο αγώνας δεν είναι της Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδας ο αγώνας είναι όλη της Ελλάδος. Ελληνισμος χωρίς Μακεδονία δεν υπάρχει» σημείωσαν μεταξύ άλλων στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

«Αυτό που γίνεται είναι ενάντια στην πατρίδα. Την επόμενη ημερα ξεκινάει μια μεγάλη πορεία η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από συστάσεως του Ελληνικού κράτους. Θα ξεκινήσει στη μια το μεσημέρι από τις Πρέσπες όπου με συμβολικό τρόπο θα ανοιχτεί ένα δημόσιο πρακτικό μέσω του οποίου θα δηλώσουν δημόσια ότι δεν αναγνωρίζουν δημόσια αυτή την συμφωνία. Μια γενικευμένη πορεία μια κραυγή διαμαρτυρίας της Ελλάδος. Αυτό που θελουμε είναι ένα μεγάλο δυνατό μόνιμο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα. Εμείς θελουμε η διεθνής κοινότητα, οι λαοί του κόσμου, η ηγεσία να ξέρουν ότι θα δεχτούμε την απαλλοτριωση της πατρίδας. Η πορεία θα καταλήξει στο Σύνταγμα στο τελος της άλλης εβδομάδας», σημείωσε ο Ιωάννης Μαλταπές ένας εκ των ομιλητών.

Με τη σειρά του ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Στάθης Παναγούλης που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία τόνισε πως «Συντάσσομαι πλήρως με αυτόν τον αγώνα. Συντάσσομαι με όσα είπε ο μεγάλος αγωνιστής και μουσικοσυνθέτης Μικης Θεοδωράκης στις 4 του Φλεβαρη. Ο λαός μας στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι αντίθετος με αυτή τη Συμφωνία».

Ο κ. Παναγουλης εξεφρασε την πεποίθησή του πως στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος θα ήταν συντριπτική η ήττα για την κυβέρνηση λέγοντας πως «το αποτέλεσμα θα ήταν πάνω από το 90% εναντίον αυτής της Συμφωνίας. Το κειμενο αυτό δεν μπορεί να έχει τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού. Διαφωνώ πλήρως με το κειμενο. Τα εθνικά θέματα πρέπει να μας ενώνουν δεν πρέπει να μας διχάζουν. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού η Μακεδονία ότι κι αν συμβεί θα είναι μια και ελληνική».

Κλείνοντας χαρακτήρισε παζάρι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό κοινοβούλιο και έκανε λόγο για τυχοδιώκτες βουλευτές.

Γιώργος Πατούλης: Εχουμε ιστορική ευθύνη

Για εθνική ομοψυχία, ενότητα και σοβαρότητα μιλησε ο προεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
«Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ιστορική αλήθεια. Εχουμε ιστορική ευθύνη. Οι πολίτες θα πρέπει μέσα από την ειρηνική προσπάθεια τους να αποτελέσουν ανάχωμα όλων εκείνων που μπαίνουν βγαίνουν για να μετρήσουν τα κουκιά. Θεωρώ ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα προκαλούν έκπληξη. Επειδή δεν θα κάνουν δημοψήφισμα επειδή μετράνε με οποιοδήποτε τρόπο το κάθε κουκί θα πρέπει εμείς όλοι να μπούμε συνειδησιακά μπροστά στην ήρεμη προσπάθεια. Εστω και αυτή την ύστατη στιγμή να γίνει ότι είναι δυνατό από εμάς. Ο καθένας θα πρέπει να δώσει τη φυσική του παρουσία. Η οργή του λαού μπορεί να δημιουργήσει το απόλυτο ανάχωμα. Ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτή τη στιγμή γιατί ίσως ποτέ να μη μας δωθεί η δυνατότητα να το πράξουμε αργότερα».

Η Συνέντευξη Τύπου έκλεισε με την παρέμβαση του ανεξάρτητου βουλευτή, Δημήτρη Καμμένου ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του διαβασε ένα κειμενο που όπως είπε του απέστειλε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις.
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τη στάση του κ.Ζουράρι πολιτικά σχιζοφρενή και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά για το περίφημο υπουργικό συμβούλιο που ουσιαστικά οδήγησε στην παραίτησή του. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τότε είχε υποστηρίξει ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμενος τον κατηγόρησε για χρηματισμό από τον Τζορτζ Σόρος. Ο Δημήτρης Καμένος επικαλούμενος αυτές τις δηλώσεις ζήτησε για ακόμη μια φορά την παρεμβαση της Δικαιοσύνης.

«Έχω κάνει τρεις επιστολές στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αν τα είπε αυτά ο κ. Καμμενος ή λέει αλήθεια ή λέει ψέμματα. Αν λέει αλήθεια και μπορεί να το αποδείξει ο κ. Κοτζιάς θα πάει ισόβια. Ο κ. Κοτζιάς γιατί δεν του έκανε αγωγή;».

Τέλο, ο Δημήτρης Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση σε οσους ήταν παροντες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής υπερ της Συμφωνίας ενώ επικαλούμενος δικές του πληροφορίες εκτίμησε ότι επόμενος υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο κ. Σωτήρης Βαλντέν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...