Επιστήμη

Δέος: Η πρώτη φωτογραφία HD από το Ultima Thule... πέρα από τον Πλούτωνα

Η πρώτη θολή εικόνα του Ultima Thule (Έσχατης Θούλης), ένα δισεκατομμύριο μίλια πιο... βαθιά στο Διάστημα από τον Πλούτωνα, στη σκοτεινή ζώνη του ηλιακού μας συστήματος, προκάλεσε ενθουσιασμό. Μία ημέρα μετά, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα του διαστημικού αντικειμένου σε ανάλυση HD, αποκαλύπτοντας περισσότερες λεπτομέρειες του σχήματος και της σύνθεσής του.

Πρόκειται για δύο ουράνια σώματα που συγκρούστηκαν και έγιναν ένα, σε σχήμα «χιονάνθρωπου», με μήκος 33 χιλιομέτρων και το οποίο βρίσκεται στην παγωμένη Ζώνη Κάπερ.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο εντοπίστηκε από το New Horizons (Νέοι Ορίζοντες), αποστολή του οποίου είναι να εξερευνήσει το Διάστημα πέρα από το Ηλιακό μας Σύστημα, «φωτίζοντας» τα μυστήρια του σκοτεινού σύμπαντος.

Δείτε τη φωτογραφία που «ξεκαθάρισε» η NASA:

thule_in1

 

Οι επιστήμονες της NASA παραχώρησαν την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους, καθώς είναι η πρώτη «ζωντανή» εικόνα που λαμβάνουν από αντικείμενο εκτός του ηλιακού μας συστήματος, την οποία έχει τραβήξει διαστημόπλοιο.

https://youtu.be/21X5lGlDOfg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...