Τεχνολογία

Γρήγορο ίντερνετ για όλους με voucher - Ποιους αφορά

Το έργο υπερταχειών ευρυζωνικών συνδέσεων έχει σαν στόχο την αύξηση του αριθμού των καταναλωτών που χρησιμοποιούν υπερταχείες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Με το σύστημα κουπονιών θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλότερης ταχύτητας σε περιοχές όπου υπάρχουν κατάλληλες υποδομές, οι οποίες ωστόσο δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς.

Η δράση SFBB, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ ετησίως, επιδοτεί την απόκτηση γραμμών υπερυψηλών ταχυτήτων ίντερνετ τουλάχιστον 100 Mbps με δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης σε 1 Gbps, με στόχο τη μείωση του ψηφιακού χάσματος.

Κάθε ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του, τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο και τη συγκεκριμένη προσφορά που τον ενδιαφέρει και κάνοντας χρήση του κουπονιού (SFBB_voucher)

Τι προβλέπει η δράση:

(-) Επιδότηση 13 ευρώ τον μήνα, για 24 μήνες, προς την απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης άνω των 100 Mbps (άμεσα αναβαθμίσιμης σε 1 Gbps) και εφάπαξ επιδότηση 48 ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού

(-) Η αξία του κουπονιού που θα λαμβάνουν νοικοκυριά και επαγγελματίες δύναται να ανέρχεται σε 360 ευρώ

(-) Δείτε αν η περιοχή σας είναι σε αυτές που δικαιούνται αναβάθμιση

Μπορείτε να βρείτε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη δράση Superfast Broadband εδώ.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ