Κόσμος

Γονείς-τέρατα άφησαν το 6χρονο παιδί τους να πεθάνει από την πείνα για τιμωρία - Εφτασε να ζυγίζει μόλις... 7 κιλά

Ενω εκείνοι απολάμβαναν λουκούλλεια γεύματα με μπριζόλες

Ένοχοι για το θάνατο του 6χρονου Liam Roberts από ασιτία κρίθηκαν ο πατέρας του Michael Roberts και η μητριά του Goergena, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 45 χρόνια φυλάκιση συνολικά.

Οι δυο γονείς άφησαν το αγοράκι να λιμοκτονήσει, καθώς με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να το τιμωρήσουν. Όταν άφησε την τελευταία του πνοή τον Νοέμβριο του 2017 ζύγιζε μόλις 7 κιλά.

Κάποιες λεπτομέρειες που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τζέρσεϊβιλ, Scott Woelfel σοκάρουν. Όπως είπε, η τελευταία φορά που ο μικρός απόλαυσε πλήρες γεύμα ήταν ένα χρόνο πριν το θάνατό του. Ανέφερε επίσης ότι το παιδί είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που όποτε πήγαινε σχολείο «έτρωγε οτιδήποτε φαγώσιμο έβρισκε στο πάτωμα!».

Και όλα αυτά την ώρα που το σατανικό ζευγάρι απολάμβανε πλούσια γεύματα με μπριζόλες.

Ο Liam ζούσε με τα πέντε αδέρφια του τον πατέρα του και τη μητριά του στο Τζέρσεϊβιλ του Ιλινόι. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι γονείς άφηναν νηστικά δύο από τα παιδιά τους για τιμωρία. Η οικογένεια βρισκόταν στο μικροσκόπιο του τμήματος παιδικών και οικογενειακών υπηρεσιών έπειτα από αναφορά για έλλειψη φαγητού που είχε γίνει ενάμιση χρόνο πριν το τραγικό περιστατικό.

Δυστυχώς κανείς δεν έκανε τίποτα για να προλάβει το κακό. Μόνο όταν ο μικρός άφησε την τελευταία του πνοή κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Η βιολογική μητέρα του Liam ανέφερε σε δήλωσή της πως ο πρώην σύζυγός της και η σύντροφός του είχαν λάβει «ακραία μέτρα» ώστε να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τους αγαπημένους τους και αν μην μάθει κανείς για την κακοποίηση.

Μετά τη σύλληψή του ο πατέρας ανέφερε στην αστυνομία πως έδινε κρυφά φαγητό στον μικρό, πίσω από την πλάτη της συντρόφου του και αυτό ήταν αιτία για καβγά.

Στο δικαστήριο ανέφερε μεταξύ άλλων πως «απέτυχε να προσφέρει στον γιο του τις πιο βασικές ανάγκες». «Ούτε μέρα δεν περνά που να μην μετανιώνω. Ο Liam ήταν ο μικρός μου φίλος... Ξέρω ότι ο Liam είναι νεκρός γιατί δεν ήμουν αρκετά γενναίος για να τον προστατεύσω». Η σύζυγός του από την πλευρά της δήλωσε κι αυτή μετανιωμένη. «Είμαι συντετριμμένη. Κύριε δικαστά λυπάμαι για όσα έκανα και γι' αυτά που δεν έκανα».

Ο δικαστής Eric Pistorious χαρακτήρισε «ακατανόητη» την υπόθεση προσθέτοντας πως: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι από τις πράξεις αυτών των δύο ατόμων, τα αδέρφια του Liam δεν έχασαν μόνο έναν αδερφό, αλλά και δυο γονείς που δεν θα είναι εκεί να τα δουν να μεγαλώνουν. Ευχόμαστε στα παιδιά το καλύτερο στη συνέχεια της ζωής τους».

Την Τετάρτη 16/1 οι δυο γονείς κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και καταδικάστηκαν ο μεν πατέρας σε 25ετή κάθειρξη η δε μητριά σε 20 χρόνια φυλάκιση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...