Κόσμος

Για τα λεφτά τα κάνουν όλα στην Ρώμη: Δήμος και Εκκλησία καβγαδίζουν για τα χρήματα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι

Το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης και η Εκκλησία έχουν ξεκινήσει μια έντονη αντιπαράθεση αναφορικά με τα νομίσματα στην Φοντάνα Ντι Τρέβι, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και τουριστικά σημεία της ιταλικής πρωτεύουσας.
Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο το συντριβάνι στην γνωστή πλατεία και η συντριπτική πλειονότητα ρίχνει ένα κέρμα κάνοντας μια ευχή...για το καλό.
Τώρα όμως έχει ξεσπάσει μια διαμάχη μεταξύ του δημάρχου της Ρώμης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για το τι πρέπει να γίνονται τα νομίσματα που συλλέγονται από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι.

Κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατ. Ευρώ αλιεύονται από το διάσημο σημείο. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Το ποσό δίνεται παραδοσιακά σε μια φιλανθρωπία των Καθολικών για να βοηθήσει τους άπορους.

Αλλά τώρα η δήμαρχος Βιρτζίνια Ράγκι θέλει τα χρήματα να δαπανώνται για την καταρρέουσα υποδομή της πόλης.

Η Καθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas αναφέρει ότι η απώλεια εισοδήματος θα πλήξει τους φτωχούς.

"Δεν προβλέψαμε αυτό το αποτέλεσμα", δήλωσε ο επικεφαλής της Καριτάς, ο πατέρας Benoni Ambarus, στην εφημερίδα Avvenire, εφημερίδα της ιταλικής διάσκεψης των επισκόπων. «Ελπίζω ότι δεν θα είναι τελικό».

Η εφημερίδα έγραψε ένα άρθρο σχετικά στην έκδοση του Σαββάτου, με τίτλο "Τα χρήματα που λαμβάνονται από τους φτωχότερους".

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ενέκριναν την αλλαγή και αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τον Απρίλιο.

Ωστόσο, πολλοί Ιταλοί ζητούν από το συμβούλιο να επανεξετάσει την απόφασή του, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η κ. Raggi πήρε τον έλεγχο της Ρώμης το 2016. Πολλοί είναι εκείνοι που της καταλογίζουν ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να διορθώσει τα προβλήματα της πόλης
Η δημοτικότητά της έχει μειωθεί επειδή δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χρεωμένης πόλης.

Τον Οκτώβριο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να καταγγείλουν την κυρία Raggi επειδή δεν αντιμετώπισε τα φλέγοντα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των μη συλλεγόμενων σκουπιδιών από δρόμους και λεωφόρους.

Την πηγή της Trevi, σχεδόν 300 ετών, επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.Η παράδοση της ρίψης κερμάτων έγινε γνωστή από τα "Τρία νομίσματα" την ρομαντική κωμωδία του 1954 με τον Frank Sinatra.

Το σιντριβάνι παρουσιάστηκε επίσης στη ταινία του 1960 "La Dolce Vita" με την σκηνή με την ηθοποιό Anita Ekberg να περνάειι μέσα από τα νερά του σε ένα στράπλες φόρεμα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ