Πολιτική

Γεννηματά: Ο βολικός κύριος Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

“Ως εδώ, go back κύριε Τσίπρα”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το ΚΙΝΑΛ, θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

‘’Από τη δήθεν Αριστερή πολιτική το, έξω τώρα οι Αμερικάνοι και go back κυρία Μέρκελ, στις πιο παλιές τακτικες. Η κυβέρνηση λειτούργησε ως υπηρέτης των ξένων συμφερόντων που ζητούσαν λύση τώρα. Δεν τους αφορά το περιεχόμενο της λύσης, δεν τους αφορούν τα προβλήματα που παραμμέμουν. Βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο”, ανέφερε η κυρία Γεννηματά και τόνισε ότι “απέναντί σας έχετε τον Ελληνικό λαό που σας λέει, o back κύριε Τσίπρα, αυτό είναι το μήνυμα του κόσμου”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναρωτήθηκε αν έχει τέλος ο κατήφορος. Πολλοί αγωνιούν και από πολλές παρατάξεις, όπως είπε, αν θα ψηφιστεί η συμφωνία, αλλά ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους.

“Ο βολικός κύριος Τσίπρας θέλει να τελειώσει τη δουλειά. Η κυβέρνηση δεν έχει τη συναίνεση του ελληνικού λαού, αλλά δεν έχει και την πλειοψηφία, έχει αλκάρ πλειοψηφία”, είπε η κυρία Γεννηματα.

Η Φώφη Γεννηματά όπως είπε “άλλοι στηρίζουν την κυβέρνηση, αλλά όχι τη συμφωνία, άλλοι στηρίζουν τη συμφωνία, αλλά όχι τη κυβέρνηση”, και τους κατηγόρησε ότι κρύβονται πίσω από ένα φύλλο συκής, λέγοντας ότι όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο.

Το ΚΙΝΑΛ, λέει ξεκάθαρα όχι στη Συμφωνία τόνισε, λέγοντας ότι ”αντί να κλεινει παλιές πληγές, ανοίγει καινούριες” και αναφέρθηκε στα στοιχεία του αλυτρωτισμού.

Η κυρία Γεννηματά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το Κίνημα Αλλαγής, δεν ψηφίζει τη συμφωνία και κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός ότι συζητάνε χωρίς να έχουν το κείμενο του Συντάγματος με τις τροπολογίες που προβλέπει η συμφωνία.

“Η κυβέρνηση δίνει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ και μαζί δίνει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα… τα δώσατε όλα κύριε Τσίπρα”, ανέφερε.

Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με βάση τις Πρέσπες θέλει να αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό, όπως είπε η κυρία Γεννηματά, ανέφερε ο ίδιος ο κύριος Τσίπρας.

“Γίνατε πολιτικός χορηγός της δεξιάς μην γινεται και της Χρυσής Αυγής. Ο πατριωτισμός είναι στοιχείο της δικής μας ταυτότητας, εμείς δεν είμαστε απάτριδες”, ανέφερε η κυρία Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ