Οικονομία

«Γείωση» Κομισιόν σε Κυβέρνηση για παροχολογίες: «H αύξηση στον κατώτατο μισθό πρέπει να συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας»

Αρνητικά σχόλια και για την υπερφορολόγιση

«Η ελληνική κυβέρνηση φυσικά και έχει δικαίωμα να αυξήσει τον κατώτατο μισθό» αναγνώρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα, όπου βρίσκεται, επισήμανε ωστόσο ότι «αυτή η αύξηση πρέπει να συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας».

Συνεχίζοντας στη γραμμή της αυτοσυγκράτησης, ο κ. Κατάινεν επιφυλάχθηκε να απαντήσει ευθέως για την στάση της Κομισιόν και αρκέστηκε να πει ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, μόλις λάβει τα απαραίτητα έγγραφα».

«Η Ελλάδα έχει φυσικά το δικαίωμα να αυξήσει τον μισθό, αλλά πρεπει να συμβαδίζει και με την αύξηση της ανταγωνιστικοτητας της οικονομίας. Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί που λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς, αλλά αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατάινεν υπογράμμισε ότι η Κομισιόν αναμένει και από αυτήν, αλλά και από την επόμενη κυβέρνηση, τη συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, καθώς είναι αναγκαιες για την ελληνική οικονομία και δεν αποτελούν μέτρα λιτότητας, ενώ υπενθύμισε ότι οποιοδήποτε πισωγύρισμα στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων μειώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Απαντωντας σε ερώτηση του protothema.gr σχετικά με το «φορολογικό τσουνάμι» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα, ο κ. Κατάινεν τόνισε ότι όσο μεγαλώνει η φορολογική βάση, τόσο μπορεί να μειωθεί η φορολογία, ενώ υπογράμμισε ότι οι φόροι στις επιχειρήσεις είναι πολύ υψηλοί και πλήττεται η ανταγωνιστικότητα, ζητώντας την σταδιακή μείωσή τους για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο αντιπροεδρος της Κομισιόν κάλεσε επίσης και την τωρινή, αλλά και τη μελλοντική κυβέρνηση, να βρουν λυσεις για το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...