Εκκλησία

Γέροντας Εφραίμ: «Η οικογένεια είναι το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνίας για αυτό πρέπει να την στηρίξουμε»



Ο Γέροντας Εφραίμ τονίζει και στηρίζει έμπρακτα την αξία της οικογένεια και της πολυτεκνίας. Τα παιδιά είναι δώρο Θεού ιδικά τώρα που το ελληνικό έθνος μειώνεται διαρκώς.

Για τις πολύτεκνες οικογένειες βρέθηκε στην Καρδίτσα ο καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου αρχιμ Εφραίμ σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος Πολυτέκνων  Καρδίτσας.

Όπως κάθε χρόνο η ΙΜΜ Βατοπαιδίου  σε συνεργασία με την Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και τον σύλλογο Πολυτέκνων, τιμούν τις οικογένειες που έχουν το θάρρος να μεγαλώνουν πολλά παιδιά και να προσφέρουν έτσι στην κοινωνία προσθέτωντας στη δυναμική της.

Ο Γέροντας Εφραίμ, βράβευσε τους φοιτητές που κατάφεραν να εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας αλλά και τις μητέρες τους που πασχίζουν καθημερινά για την φροντίδα των παιδιών τους.

«Η οικογένεια είναι το σημαντικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας και πρέπει να στηρίζουμε ειδικά την πολύτεκνη οικογένεια μέσα στην κρίση διότι οι μέρες είναι δύσκολες» είπε ο Γέροντας.

Τόνισε ότι χρειάζεται πολύ προσευχή και μετάνοια μέσα στην οικογένεια και ότι το διαζύγιο είναι χειρότερο από το θάνατο.

Η εκκλησία είπε ο Γέροντας Εφραίμ πρέπει να στέκεται δίπλα στην πολύτεκνους και πνευματικά και οικονομικά. Δεν είναι ότι εμείς σαν Μονή έχουμε περισσότερα να δώσουμε από άλλους φορείς αλλά γινόμαστε και ζητιάνοι για να μπορέσουμε να προσφέρουμε έστω και λίγα στον συνάνθρωπο για την ανάπαυσή του.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την ομιλία του Γέροντα Εφραίμ και στο δεύτερο μέρος που ακολουθεί θα παρακολουθήσετε και την ομιλία του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ Τιμόθεου.

https://player.vimeo.com/video/313547897

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές