Περιβάλλον

«Βόμβα» από τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: «O σεισμός στη Ρόδο έχει σχέση με τα 6,8 ρίχτερ της Ζακύνθου»! (ηχητικό)

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό στη Ρόδο - Ακούστε το ηχητικό

“Το τελευταίο διάστημα υπάρχει αυξημένη σεισμική δραστηριότητα στο ανατολικό Ελληνικό τόξο, μια περιοχή από τα ανατολικά της Κρήτης μέχρι τη Ρόδο. Ο σημερινός σεισμός έγινε στις 16.30 νότια της Λίνδου και είχε μέγεθος 5,2. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή προς την επιστημονική παρακολούθηση αλλά δεν νομίζω ότι έχουμε περάσει την κόκκινη γραμμή επικινδυνότητας” είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου…

Και συμπλήρωσε: “Αξίζει να σημειώσω ότι ο σημερινός σεισμός έχει σχέση με τον προ τριμήνου σεισμό των 6.8 Ρίχτερ στην περιοχή της Ζακύνθου καθώς παλιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι όταν γίνεται ένας ισχυρός σεισμός στο δυτικό Ελληνικό τόξο μετά από ένα διάστημα αυξάνεται η σεισμικότητα στο ανατολικό”.

Ταρακουνήθηκε το νησί

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 16:30 το απόγευμα και είχε μέγεθος 5,2 ρίχτερ. Το επίκεντρο ήταν 55 χιλιόμετρα Νότια της Ρόδου ενώ το εστιακό βάθος ήταν 124 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 5,3 ρίχτερ. Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι καθώς, σεισμό είχε κάνει και προχθές. Και πάλι, είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητός στο νησί…

Δείτε στον παρακάτω χάρτη, τις περιοχές στις οποίες έγινε αισθητός ο σεισμός:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ