Κόσμος

Βραζιλία: Φύλακας σώζει παιδί από βέβαιο πνιγμό σε πισίνα - Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο

Μερικά λεπτά αρκούν για να συμβεί το κακό. Το παιδί βούτηξε στην πισίνα των ενηλίκων και παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Τη δραματική σκηνή που ένας περαστικός φύλακας σώζει από βέβαιο πνιγμό ένα νήπιο σε πισίνα κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στη Βραζιλία.

Το τρίχρονο αγοράκι είχε επισκεφθεί με τη μητέρα του ένα συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη Σέρα, στα νοτιοανατολικά. Ζήτησε από τη θεία του, που είχε αναλάβει την επίβλεψή του -καθώς η μητέρα του θήλαζε εκείνη την ώρα το αδελφάκι του- να πάει να του φέρει νερό και μόλις έφυγε η γυναίκα, ο μικρός βγήκε από την πισίνα των παιδιών και βούτηξε σε εκείνη των ενηλίκων.

Αμέσως, όμως, βούλιαξε, όπως διακρίνεται στα πλάνα, κι άρχισε να κουνά απεγνωσμένα τα χέρια του. Επί 20 ολόκληρα δευτερόλεπτα πάλευε να κρατηθεί στην επιφάνεια. Ευτυχώς εκείνη την ώρα (γύρω στις 19:50 τοπική ώρα) ο φύλακας ασφαλείας των εγκαταστάσεων, Άλεξ Σάντρο, έτυχε να περνά από το σημείο και αντιλήφθηκε τι συνέβαινε. Άνοιξε την πόρτα, έτρεξε προς την πισίνα, ρίχτηκε στο πάτωμα κι άρπαξε τον μικρό που χαροπάλευε απ’ το χέρι. Ανέσυρε πάνω το τρομαγμένο παιδί και το έσφιξε στην αγκαλιά του για να το καθησυχάσει. «Ήταν ένα θαύμα που βρέθηκε εκείνη την ώρα σ’ εκείνο το σημείο. Θα μπορούσα να βρίσκομαι κάπου αλλού», είπε. «Έκανα περιπολία, όταν πλησίασα την είσοδο του χώρου με τις πισίνες, όταν είδα ξαφνικά το παιδί κάτω απ’ το νερό να χτυπά απεγνωσμένα τα χέρια του. Κατάλαβα αμέσως ότι πνιγόταν, αλλά κανείς άλλος εκεί κοντά δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε. Έτρεξα και τον έβγαλα. Φοβήθηκα ότι θα ήταν αναίσθητος, γιατί δεν ήξερα πόση ώρα βρισκόταν στο νερό. Αλλά όταν τον τράβηξα έξω, είχε τις αισθήσεις του, ήταν τρομαγμένος, έτρεμε. Τον κράτησα σφικτά ψελλίζοντας ένα ευχαριστώ στο Θεό που έσωσα τη ζωή του».

Πέρα από την τρομάρα που πέρασε ο μικρός είναι καλά στην υγεία του κι η μητέρα του ελπίζει το παρ’ ολίγον μοιραίο πάθημα να του έγινε μάθημα...

https://www.youtube.com/watch?v=j-xreGdbtg0

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...