Κόσμος

Αφωνοι οι οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο όταν είδαν οδηγό με ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο (βίντεο)

Το απόγευμα της Πέμπτης 10/1 ένας άνδρας αποφασίζει να κινηθεί σε αυτοκινητόδρομο όχι με κάποιο συμβατικό όχημα, αλλά με ένα ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο Μέρθιρ Τίντφιλ της Ουαλίας και προκάλεσε αντιδράσεις των διερχόμενων οδηγών που ενημέρωσαν σχετικά την αστυνομία προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.

Σύντομα ένα περιπολικό βρέθηκε στο κατόπι του αμαξιδίου το οποίο συνόδευσε σε ασφαλές σημείο προειδοποιώντας παράλληλα τους οδηγούς για την ύπαρξη αργού οχήματος.

«Αξιωματικοί εντόπισαν το όχημα και τον οδηγό του σε αυτοκινητόδρομο μεταξύ του Abercynon και του Pentrebach. Αστυνομικό όχημα συνόδευσε τον άνδρα συνοδεύτηκε κατά μήκος του δρόμου μέχρι την έξοδο για Pentrebach προκειμένου να εξασφαλίσει τόσο την ασφάλειά του όσο και την ασφάλεια των άλλων οδηγών», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νότιας Ουαλίας.

Μπορεί η κυκλοφορία ηλεκτρικών αμαξιδίων σε αυτοκινητόδρομους να μην απαγορεύεται στη Μ. Βρετανία, ωστόσο η αστυνομία συνιστά στους οδηγούς τους τα εξής: «Αποφεύγετε να κινείστε σε αυτοκινητόδρομους όπου το όριο ταχύτητας είναι πάνω από 80 χλμ/ώρα. Πρέπει να χρησιμοποιείτε πορτοκαλί φως που αναβοσβήνει ώστε να είστε ορατοί αν κυκλοφορείτε με αναπηρικό αμαξίδιο σε αυτοκινητόδρομους».

https://youtu.be/GXmcQ9qEc-s

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ