Αθλητισμός

Αυτός είναι ο πιο κρύος μαραθώνιος του Κόσμου - Στους -52 βαθμούς Κελσίου! (βίντεο)

Στα όρια της ανθρώπινης αντοχής

Δεκαέξι γενναίοι δρομείς συγκεντρώθηκαν στο ρωσικό χωριό Oymyakon, που είναι ένα από τα πιο κρύα μέρη στη γη, για να συναγωνιστούν μεταξύ τους… στον ψυχρότερο επίσημο αγώνα της ιστορίας.

Οι θερμοκρασίες στο Oymyakon συνήθως φτάνουν τους -50 βαθμούς Κελσίου το χειμώνα, που σημαίνει ότι το πρόσωπο κάθε ανθρώπου μπορεί να πάθει κρυοπαγήματα σε λίγα δευτερόλεπτα, αν είναι ακάλυπτο.

Στις 5 Ιανουαρίου, οι γενναίοι δρομείς – ηλικίας από 21 έως 71 ετών – έχοντας λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση συναγωνίστηκαν σε έναν μαραθώνιο για 5, 10, 20, 30 και 42 χιλιόμετρα. Στην αρχή του αγώνα, η θερμοκρασία έγραφε -52 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο μέχρι τη στιγμή που ο πρώτος δρομέας έφτασε το σήμα των 39 χιλιομέτρων, η θερμοκρασία έδειχνε -48 βαθμούς Κελσίου.

«Η έκπληξη ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια των τουριστών που ταξίδεψαν από την Αυστραλία, την Ταϊβάν, την Ιαπωνία και την Ινδία για να παρακολουθήσουν τον ψυχρότερο αγώνα δρόμου του κόσμου», δήλωσε ο δρομέας Sargylana Neustroyeva στους Siberian Times. «Θέλαμε να οργανώσουμε αυτό τον αγώνα για να δείξουμε ότι οι αθλητές μπορούν να προσαρμοστούν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες», πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε από τους δρομείς ήταν τα 39 χιλιόμετρα και επιτεύχθηκε από τον Ilya Pesterev, που έφτασε πιο κοντά στην ολοκλήρωση του μαραθώνιου των 42χλμ. Ο νεότερος συμμετέχων, ο 21χρονος Innokentiy Olesov, έτρεξε 10χλμ σε μία ώρα και 8 λεπτά, ενώ ο πιο ηλικιωμένος δρομέας, ο 71χρονος  Yegor Permyakov, κατάφερε να διανύσει 15χλμ σε δυόμισι ώρες.

https://youtu.be/xbyUraHaZAg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ