Κόσμος

Αυτός είναι ο λόγος που τα PIN των ATM έχουν 4 ψηφία

Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί πληκτρολογείτε μόνο 4 ψηφία όταν κάνετε συναλλαγή σε ΑΤΜ.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες έχουν μάθει να κάνουν τις συναλλαγές τους με την τράπεζα μέσω των ATM ή των Αυτόματων Μηχανημάτων Ανάληψης Μετρητών, όπως λέγονται στα ελληνικά. Μάλιστα, σε κάθε συναλλαγή, χρειάζεται να πληκτρολογήσουμε έναν 4ψήφιο αριθμό, ο οποίος είναι προσωπικός και δεν πρέπει να τον αποκαλύπτουμε σε κανέναν.

Όμως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι κατασκευαστές των ΑΤΜ ζητούν μόνο 4 ψηφία και όχι έξι ή οκτώ, όπως για παράδειγμα γίνεται σε άλλες περιπτώσεις που χρειάζεται να προσθέσουμε έναν προσωπικό κωδικό, όπως για παράδειγμα στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Η απάντηση... κρύβεται πίσω από μία... περίεργη ιστορία, η οποία έρχεται από την ημέρα που εφευρέθηκε το Αυτόματο Μηχάνημα. Ο άνθρωπος που δούλεψε για την ανάπτυξη των ΑΤΜ ήταν ο Τζον Άντριαν Σέφερντ Μπάρον από την Σκωτία. Μάλιστα, κατά τις δοκιμές είχε προτείνει 6ψήφιο αριθμό για τον PIN. Όμως, όλα άλλαξαν χάρις στην γυναίκα του.

Ο Σκωτσέζος «εφευρέτης» θέλησε να δοκιμάσει το σκεπτικό του προσωπικού αριθμού στην σύντροφό του Καρολάιν, η οποία του απάντησε πως μπορούσε να θυμηθεί μόνο τέσσερις αριθμούς, με αποτέλεσμα να ανατραπούν τα σχέδια του Μπάρον και να υπερισχύσει η άποψη της γυναίκας του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...