Αθλητισμός

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-3: Διπλό τίτλου για τον δικέφαλο του Βορρά! Ο Βιεϊρίνια «σφράγισε» το ματς (βίντεο)


Με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να "μιλά" στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη "δύσβατη" έδρα του Αστέρα Τρίπολης με 3-0 και φαντάζει πλέον πιο κοντά από ποτέ, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη με 3-0 επί του Αστέρα Τρίπολης για τη 16η αγωνιστική της Superleague και διατηρώντας τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό στο +8, δείχνει ασταμάτητος στο “δρόμο” για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Παρότι ο επόπτης του στέρησε ένα γρήγορο γκολ και οι Αρκάδες “κυριάρχησαν” στο πρώτο ημίχρονο, ο Δικέφαλος του Βορρά έδειξε αντίδραση… πρωταθλητή στο δεύτερο μέρος και με τον Βιεϊρίνια να λύνει το “γόρδιο δεσμό” με απίθανη εκτέλεση φάουλ, πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό. 

Μαουρίτσιο και Τριανταφυλλόπουλος με αυτογκόλ, διαμόρφωσαν το τελικό 3-0, με την ομάδα του Λουτσέσκου να αγωνίζεται και με 10 παίκτες στο τελευταίο τέταρτο, από την αποβολή του Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ στην πρώτη μεγάλη του ευκαιρία στο ματς στο 17ο λεπτό, αλλά ο επόπτης είχε διαφορετική άποψη. Ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε μόνος μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά είχε ήδη υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, με την απόφαση να φαίνεται καθαρά λανθασμένη στο ριπλέι.

Η φάση αυτή φαίνεται να επηρέασε το… μυαλό των παικτών του Λουτσέσκου, αφού στη συνέχεια το γήπεδο “κατηφόρισε” προς την εστία του Δικεφάλου του Βορρά. Ο Αστέρας δημιούργησε 9 τελικές μέχρι το τέλους του πρώτου ημιχρόνου, με τις 7 εξ αυτών να σταματούν πάνω στον εκπληκτικό Πασχαλάκη, ο οποίος κράτησε το μηδέν για την ομάδα του σε μεγάλες ευκαιρίες, με Καλτσά, Μανιά και Ινγκλέσιας, με τον τελευταίο να έχει και δοκάρι στο 26′. 

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, ο ΠΑΟΚ έδειξε από την αρχή να “πατά” καλύτερα στο γήπεδο και αφού γλίτωσε μία ακόμη ευκαιρία, με τον Μανιά, από νέο λάθος του αρνητικού Κρέσπο, άρχισε να παίρνει μέτρα προς την εστία του Παπαδόπουλου.

Ευτύχησε όμως να βρει και το γκολ από μία στημένη φάση. Στο 64′ ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε φάουλ σε καλή θέση και ο Βιεϊρίνια με ιδανική εκτέλεση φάουλ άλλαξε την εικόνα του αγώνα, δίνοντας το προβάδισμα, αλλά και την ψυχολογία στην ομάδα του. 

Έτσι, 4 λεπτά αργότερα, 5 παίκτες του ΠΑΟΚ εκδήλωσαν με εκπληκτικό τρόπο μια αντεπίθεση και ο Μαουρίτσιο νίκησε από κοντά τον Παπαδόπουλο για το 0-2, που έβαλε ουσιαστικά και τέλος στο ματς. 

Η αποβολή του Μάτος στο 78′ “ξύπνησε” κάπως του γηπεδούχους, όμως ο Πασχαλάκη έδωσε ξανά το “παρών” όπου χρειάστηκε, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-3, από ένα λάθος του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα του Αστέρα, την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας αυτογκόλ.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν έτσι το νικηφόρο σερί τους στο πρωτάθλημα και παρέμειναν στο +8 από τον 2ο Ολυμπιακό, όντας πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά από 33 ολόκληρα χρόνια.
https://twitter.com/PAOK_FC/status/1084531958871457792?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι συνθέσεις στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης (71′ Φερνάντεθ), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (87′ Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά (77′ Λημνιός), Πέλκας (71′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86′ Τόσκα), Άκπομ.

https://twitter.com/PAOK_FC/status/1084536043280453635?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ