Εκκλησία

Αν απόψε ακούσετε να ψέλνουν στην γειτονιά σας...

Απόψε το βραδυ εάν ακούσετε στην γειτονιά σας να ψέλνουν ύμνους μην αναρωτηθείτε ποιος είναι και γιατί...

Η Αρμένικη Εκκλησία γιορτάζει τα Χριστούγεννα μαζι με τα Θεοφάνεια. Δεν έχει να κάνει με το παλαιό ημερολόγιο (ιουλιανό) με βάση το οποίο η Γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζεται στις 7 Ιανουαρίου στους Αγίους Τόπους και σε Εκκλησίες όπως η Ρωσική, η Σερβική κλπ.

Πρόκειται για μια παράδοση χρόνια τώρα που κρατάει ζωντανή ο σύλλογος Αραράτ ο οποίος επισκέπτεται κάθε αρμενικό σπιτι για να ψάλλει το χαρμόσυνο νέο της Γέννησης Του .

Είτε 25 Δεκεμβρίου , είτε 6 είτε 7 Ιανουαρίου ο Χριστός Γεννήθηκε και η ημερομηνία και ο χρόνος δεν εχει καμια σημασία

Οι Αρμένιοι αναφέρουν ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων «επί γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία» έχει πανανθρώπινη διάσταση και εκφράζει την μύχια επιθυμία του κάθε ανθρώπου για έναν κόσμο καλύτερο, για τον οποίο όμως όλοι οφείλουμε να κάνουμε κάτι, καθένας από το μετερίζι του.

Η Αρμένικη Εκκλησία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου και δίνει την εξής εξήγηση: “Τους πρώτους μ.Χ αιώνες, όλοι οι Χριστιανοί γιόρταζαν τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου μαζί με τα Θεοφάνεια, με βάση τη λογική ότι ο Χριστός βαπτίστηκε σε ηλικία 30 ετών. Τον 4ο αιώνα, καθιερώθηκε η 25η Δεκεμβρίου από τη Δυτική Εκκλησία . Η απόφαση αυτή είχε στόχο να απομακρύνει σιγά-σιγά τον κόσμο από μια ειδωλολατρική γιορτή αφιερωμένη στον Κρόνο (τα Saturnalia), που κυριαρχούσε τις ημερομηνίες αυτές . Με την πάροδο του χρόνου υιοθετήθηκε από τις περισσότερες χριστιανικές Εκκλησίες. Η αρμένικη εκκλησία απλά παρέμεινε πιστή στην παράδοση και εξακολουθεί να γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου. Η δε 7η Ιανουαρίου αφορά τον υπολογισμό με το παλιό ημερολόγιο”

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...