ΗΠΑ

Αμερικάνικο Πεντάγωνο: Νέα αντιπυραυλική άμυνα με οπλικά συστήματα λέιζερ στο διάστημα

Πρόκειται για μία ακόμα καινοτομία του Αμερικάνικου Πενταγώνου. Η άμυνα αναβαθμίζεται με οπλικά συστήματα λέιζερ.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο θα παρουσιάσει σήμερα το νέο δόγμα αντιπυραυλικής άμυνας του, το οποίο σήμερα με πληροφορίες θα προβλέπει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και συστημάτων για την αντιμετώπιση των δυνητικών από τα ενισχυόμενα πυραυλικά οπλοστάσια της Κίνας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

Ανώτεροι αξιωματούχοι της Αμερικανικής Κυβέρνησης δήλωσαν σε δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η πολυαναμενόμενη αναφορά του Πενταγώνου, γνωστή ως Αναθεώρηση της Πυραυλικής Άμυνας (Missile Defence Review), θα ζητά την χρηματοδότηση, αλλά και την ανάπτυξη τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων και οπλικών συστημάτων λέιζερ υψηλής ισχύος, που θα μπορούσαν να σταματήσουν βαλλιστικούς πυραύλους, που θα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο διάστημα, όσο και σε μαχητικά αεροσκάφη όπως το F-35 για την αντιμετώπιση των διηπειρωτικών βαλλιστικών βλημάτων.

"Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη ανάλυση στις ικανότητες και στα προγράμματα μας για την πυραυλική άμυνα", δήλωσε ένας αξιωματούχος. "Τόσο αυτών που έχουμε σήμερα, όσο και αυτών που θέλουμε να βελτιώσουμε και, στη συνέχεια, ποια προγράμματα επόμενης γενιάς θα θέλαμε να επενδύσουμε για να προχωρήσουμε και να παραμείνουμε μπροστά από τους ανταγωνιστές μας".

Ο Πρόεδρος Τραμπ θα επισκεφθεί το Πεντάγωνο στις 11 π.μ. την Πέμπτη (18:00μμ ώρα Ελλάδος) για να ανακοινώσει τη αναμενόμενη έκθεση, την κατάσταση των δυνατοτήτων αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, καθώς και τα νέα σχέδια.

Η τελευταία φορά που ανανεώθηκε το Δόγμα Αντιπυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ ήταν το 2010.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές