Εθνικά θέματα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στο φυλάκιο «Βασιλίτσα» - Δείτε τις εικόνες

Στο αποκλεισμένο από το χιόνι φυλάκιο «Βασιλίτσα» πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη ο ο Α/ΓΕΣ.

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη σήμερα το πρωί του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, που πραγματοποίησε στο Φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού «Βασιλίτσα», στο Δήμο Τεμπών Λαρίσης, ήταν και ο μοναδικός λόγος που αναβλήθηκε η καθιερωμένη «τηλεδιάσκεψη» που πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα πρωί με όλους τους διοικητές όλων των μειζόνων σχηματισμών και διοικήσεων του ΕΣ.

Ο λόγος βέβαια για την ξαφνική παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ στο Φυλάκιο «Βασιλίτσας», που ανήκει στην περιοχή ευθύνης της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, που φέρει την τιμητική ιστορική ονομασία «Αχιλλέας», δεν ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρος για ανταλλαγή ευχών, ή για κάποιο άλλο επιχειρησιακό θέμα. Όμως το συγκεκριμένο Φυλάκιο ήταν το μοναδικό του ΕΣ από τα 1500 περίπου φυλάκια και μονάδες του Στρατού μας σε ολόκληρη τη χώρα, που είχε αποκλειστεί από την φοβερή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 1.035 μέτρων!

Έτσι ο Αρχηγός, μόλις άνοιξε ο δρόμος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Ζερβάκη, ήταν ο πρώτος «επισκέπτης» του μέχρι πρότινος «αποκλεισμένου» φυλακίου μας. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, ο Αρχηγός, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του αντάλλαξε βεβαίως ευχές με τη φρουρά του Φυλακίου με την ευκαιρία του νέου έτους, εξαίροντας ταυτοχρόνως το υψηλό ηθικό και το ζήλο του προσωπικού του, που εκτελεί με υπερηφάνεια τα καθήκοντά του σε αυτό το υψόμετρο.

Ακολούθως, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, ο Αρχηγός επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Τεμπών τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κολλάτο, έπειτα από σχετική πρόσκληση του τελευταίου, τον οποίο και ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία σε μία περιοχή με ειδικές μορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες και ειδικότερα για τη συνδρομή του, στη διάνοιξη του δρόμου που οδηγεί προς το φυλάκιο.

Η αναβληθείσα πάντος σήμερα εβδομαδιαία τηλεδιάσκεψη του Αρχηγού, επαναπρογραμματίστηκε για αύριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...