Κόσμος

Αδειασμα Ερντογάν σε Τραμπ για τα «μάτια» του Πούτιν: «Θα τελειώσουμε την κρίση στη Συρία μόλις φύγουν οι Αμερικανοί»

Με άρθρο του σε ρωσική εφημερίδα ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν "αδειάζει" τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ, σχετικά με τις εξελίξεις στη Συρία και πως σκοπεύει η πολύ στενή συνεργασία του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να "τελειώσουν" τον πόλεμο και την κρίση στη Συρία, μόλις αποχωρήσουν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν σε άρθρο του με τίτλο "Η τουρκορωσική συνεργασία διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επίλυση της συριακής κρίσης" για την ρωσική εφημερίδα Kommersant, δήλωσε ότι η απόφαση του αμερικανικού προέδρου Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία σημαίνει ότι ο εμφύλιος πόλεμος της χώρας εισέρχεται σε νέο στάδιο.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι γι 'αυτό ότι η Άγκυρα θέλησε να συνεχίσει στενή συνεργασία με τη Μόσχα, καθώς η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή.

Συνεχίζει λέγοντας πως η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει να συνεχίσουν να συντονίζουν τις ενέργειές τους για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και τη διασφάλιση της πολιτικής εκπροσώπησης του συνόλου του φάσματος της συριακής κοινωνίας και την επιστροφή των Σύριων προσφύγων στα σπίτια τους.

Ο Ερντογάν επεσήμανε τη συμφωνία του Idlib ως σαφή ένδειξη του γεγονότος ότι η τουρκορωσική συνεργασία εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών και του συριακού λαού.

Κατακρίνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Δημοκρατικό Κόμμα (PYD) και την ένοπλη πτέρυγα των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, ο Ερντογάν επέκρινε αξιωματούχους των ΗΠΑ που αγνοούν το γεγονός ότι οι "τρομοκράτες" του PKK / YPG δεν εκπροσωπούν το κουρδικό λαό, αλλά, αντίθετα, τους καταπιέζει.

"Δεν πρόκειται να ζητήσουμε από κάποιον άδεια για το τι θα κάνουμε με μια τρομοκρατική ομάδα των οποίων οι δραστηριότητες έχουν στοχεύσει τους πολίτες μας για περισσότερα από 30 χρόνια", έγραψε ο Ερντογάν.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία και η Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν για την ανοικοδόμηση της Συρίας και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα.

"Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να θέσουμε τέρμα στην τρομοκρατία, να αποτρέψουμε την επανεμφάνιση τρομοκρατικών οργανώσεων, κυρίως του Daesh, προστατεύοντας έτσι τη Συρία από εξωτερική παρέμβαση", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η εξάλειψη της αστάθειας στα νότια σύνορα της Τουρκίας είναι δυνατή μόνο με τη συνεργασία και την κοινή δράση με τους «φίλους και συμμάχους». Ζήτησε αποφασιστικό αγώνα εναντίον του Daesh και του PYD / YPG.

"Τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας μπορούν να επιλυθούν μόνιμα μόνο από εκείνους τους λαούς των οποίων η ζωή εξαρτάται από τη μοίρα αυτής της περιοχής", ανέφερε ο Ερντογάν, καταλήγοντας πως η τουρκορωσική συνεργασία «θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θα εξασφαλίσει σταθερότητα και ειρήνη».

onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...