Κόσμος

Έτοιμη για όλα η Γαλλία με έκτακτο σχέδιο: Έρχεται «ταραχώδες» Brexit

Οι Ευρωπαίοι δεν τα βρίσκουν με τη Βρετανία και ετοιμάζονται για έξοδο χωρίς συμφωνία.

Εκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση της κρίσης που θα φέρει ένα «ταραχώδες» Brexit έθεσε σε εφαρμογή η Γαλλία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι το σενάριο ενός Brexit εκτός πλαισίου συμφωνίας ΕΕ και Βρετανίας γίνεται «ολοένα και λιγότερα απίθανο».

«Πήρα την απόφαση να ενεργοποιήσουμε το σχέδιο για ένα Brexit δίχως συμφωνίας» είπε, στη συνέχεια, εξερχόμενος από το υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν η απόρριψη της συμφωνίας από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλάνο προϋποθέτει επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ σε γαλλικά αεροδρόμια και λιμάνια, τα οποία εκτιμάται πως θα πληγούν σφοδρά από ένα ξαφνικό Brexit.

«Σε κάποια λιμάνια θα δημιουργηθούν μεγάλοι χώροι στάθμευσης για αυτοκίνητα, σε άλλα η ενίσχυση θα γίνει με άλλες αλλαγές στις υποδομές ώστε να συνεχιστούν οι έλεγχοι» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Η Γαλλία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, έχει ήδη δρομολογήσει προσλήψεις στα τελωνεία και στις μονάδες κτηνιατρικών ελέγχων.

Σήμερα, το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για τα κονδύλια, προκειμένου να αποφευχθούν «πιθανές χαοτικές σκηνές», τονίζει το Πρακτορείο, στις δυο πλευρές της Μάγχης.

«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των πολιτών μας. Ο στόχος μας είναι να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας, διασφαλίζοντας ότι τόσο οι πολίτες μας, όσο και οι Βρετανοί πολίτες που ζουν στη Γαλλία να αντιμετωπίσουν τις λιγότερες πιθανές συνέπειες» κατέληξε ο Εντουάρντ Φιλίπ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...